Middagstips.

Imorse försov vi oss lite, jag och barnen. Christer hade stuckit tidigt till jobbet. Jag flög upp kl 07:30, fixade iordning frukost till Gabriella och väckte henne. Hon kom efter mycket om och men upp ur sängen, fötterna släpandes efter sig, satte sig vid köksbordet..... Själv fick jag ta en snabbdusch och sedan upp med viktor (som fortfarande sov!), gjorde honom iordning och sen i med en tallrik gröt. Vi kom till skolan strax innan 09:00.
Jag måste verkligen börja komma in i gamla rutiner igen, hur ska det annars gå när jag börjar jobba?!!

Middag idag blir fisk. Men vet inte riktigt än exakt vad jag ska göra med den (torsk). Några tips?

För alla er som inte vet vad ni ska ha till middag idag, kommer här ett litet tips!
Igår gjorde jag fylld köttfärslimpa och det blev sagolikt gott och det går förvånandsvärt fort att göra. 
Gör såhär:
*sätt ugnen på 200 grader.
*blanda ströbröd och mjölk, låt svälla i ca 5 min
*blanda ned köttfärs, lök, ägg, salt och peppar. Blanda väl.
*ta fram gladpack och bred ut färsen ovanpå den.
*lägg som en sträng i mitten med hackad rucola, mozarella i bitar och delade körsbärstomater. Salta och peppra och en skvätt olivolja.
*rulla sedan ihop färsen med gladpacken runt om, till en "limprulle".
*när det är klart tar du försiktigt bort gladpacken och lägger över "limprullen" i en smord ugnssäker form.
*ringla över lite olivolja (och ev. hyvla smör och lägg på) och in i ugnen i ca 45 min.
*Låt köttfärslimpan vila en liten stund innan du skär upp den.
Gör under tiden såsen:
*koka upp skyn med lite vatten, fond och grädde. Red av och smaka av med salt och peppar.
Klart!
Jag serverade detta med en god sallad och pasta.

Det var det!
Nu ska jag packa Gabriellas simskoleväska. Sen ska jag leka lite med mina barn.

Ha det gott!


Kommentarer
Postat av: Maria

Det låter ju riktigt gått. Det får jag nog prova en annan dag

2009-01-20 @ 16:33:55
URL: http://mekdahls.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0