Kaninvakt och trädgårdsfix

Ny dag, nya tag! Lördag idag och skönt med helg. Jag och Gabriella har ett stort ansvar som vilar på våra axlar denna helg...Kaninvakt! Min systerdotter är med sin familj på landet och vi lovade att vakta lilla Tussen. Så snart ska vi dit och mata, kela och rasta.
Annars väntar väl en liten fixarhelg. Höststäd i trädgården, köpa tapeter till Viktors rum och röja där lite, köra ngt lass till tippen... åsså försöka mysa lite också.

Igårkväll kändes det att det var fredagkväll. Även om man är föräldraledig har man inte kommit ifrån fredagslunken. Sjunker trött ned i soffan på kvällen, framför tv:n med en skål popcorn i knät. Allt är som det brukar vara...
Nu väntar jag på att maken ska komma hem. Han har varit å jobbat lite på morgonen, sen åkte han och handlade lite och kommer förhoppningsvis hem med lite gott bröd och pålägg till lunchen.

Ha en gó lördag!

En jättefin dag!

Idag har varit en helt fantastisk dag!!! Solen har skinit och det har varit varmt och skönt (och jag passade på att underhålla solbrännan från Gran Canaria lite). Jag lade alla "måsten" åt sidan och ägnade hela dagen ute med barnen. Det har varit helt fantastiskt skönt. Men nu börjar eftermiddagen gå över till kväll och jag ska börja med middag och så.

Jag kanske skulle börja fundera på om jag skulle göra ngt åt de där extra kilona som jag lagt på mig under sommaren...hmmm....sådana tråkiga saker. Men ack så bra man mår efteråt! Frågan är bara HUR ska jag gå till väga... think think think...

Nu ska jag njuta av den sista eftermiddagssolen innan värmen försvinner för idag.

Restaurangbesök i Playa del Inglés

Nåja, det blev lite skuggigt, men det var en väldigt trevlig kväll.

Bamse Stars

Gabriella och Sara uppträdde en kväll på ett fullsatt Coco Loco bar i Bahia Feliz, med låten "Hej Sofia". De var sååååå duktiga!!!

Veckans badpojke

En dag åkte vi till Puerto Rico och badade vid den underbara Amadore-stranden

Snoriga näsor och föräldramöte.

Så var det redan tisdag. Tiden rusar iväg... I söndags hade vi 1 års-kalas får vår lille kille (som inte är så himla liten längre). Och allt löpte på fint. Han öppnade presenter (nåja, med lite hjälp från storasyster) som bara den (Tack för alla fina kläder, nu är han rustad för hösten!) och åt tårta med hela kroppen. Tur man har kamera, så man kunde föreviga detta underbara ögonblick...haha. Man riktigt såg hur det lyste i ögonen på honom när han tog en stor tårtbit med handen och tryckte in i munnen.
Senare på kvällen slog förkylningen till på honom och han var snorig hela natten. Hans mamma gick och vaggade honom i famnen minst halva natten. Så ni kan själva gissa hur pigga vi var igår...hehe.
Igår var en dag som bara passerade. En i mängden. Idag ska jag försöka "fånga dagen" lite bättre. Just nu ligger lilleman och sover, så jag ska försöka hinna med lite trök-saker undertiden, så som tvätten och disken. Ikväll är det föräldramöte på skolan. 1½ timmes diskussioner.... nåja, nåt av intresse lär väl dyka upp. Och det bjuds på fika ju!

Hej så länge!

Helg och 1 års-kalas

NU GER JAG SNART UPP!!! Två ggr har jag skrivit samma blogg och lika många ggr har den bara försvunnit. Ett allra sista försök.

Olá! Nu har vi kommit hem från en helt underbar underbar vecka i Bahia Feliz, Gran Canaria. Men bara att inse, en vecka ÄR för lite. Hade lätt kunnat stanna en vecka till. Nemas problemas. Vi har iaf haft jättekul på alla sätt och vis. Vi har solat (nåja, kanske inte legat och pressat sådär jättemkt när man haft en liten vildbasing att se efter), badat, badat, badat, ätit god mat, roat oss, vart runt till grann-städerna, delfin-safari (och sett många delfiner och flygfiskar) och mycket mer. Gabriella var ju även med i Bamse-klubben och träffade många nya vänner. Jag ska lägga upp lite kort här inom kort. Nu är vi hemma igen i vardagen och det är ju inte helt fel det heller. Står mitt i uppackningen av resväskorna och tvättar.
Men redan fredag idag och ikväll blir det myskväll med god mat, film och popcorn. Skönt att börja med kortvecka när man kommit hem.
På söndag ska vi ha 1 års-kalas för Viktor. Han passade ju på att fylla år på Gran Canaria. Och det firade han med glass i stora lass. Så på söndag blir det kalas för närmaste släkten och naturligtvis blir det den traditionella 1 års tårtan. Ser framför mig hur hela Viktor kommer vara nedkletad med grädde. Kommer ihåg när Gabriella fyllde 1, det sista hon gjorde var att ta sin tårttallrik och sätte den på huvudet, ungen var nedkletad från huvud till tår. Men roligt var det.

Nu ska jag återgå till resväskorna och tvättningen. Adios!

Gran Canaria och bröllop

Me so very happy! Om exakt en vecka bär det av till Gran Canaria och det ska bli göööörhärligt. Jag, gubben och barnen... Jag har beställt strålande sol och fint väder där och riktigt pissväder här hemma den veckan...mowahahaha....
Känner verkligen att det här är vad min själ behöver. Att få lämna vardagen bakom mig lite och bara slappna av och njuta. Rätt i tiden ligger det också, nu när hösten börjar komma. Det är samma visa varje år när det blir mörkare, jag blir lite lätt "deppig". Tur jag har små barn hemma, har inte tid att tänka på så mkt annat då. Värre var det när man var singel...

Annars är allt frid och fröjd. Har sprungit i stan och letat efter en klänning, till lördag, då en av mina gamla barndomskamrater gifter sig. Men hittade man ngn klänning??? Nej nej... det slutade med att jag bönade och bad min syster om att få låna en av henne. En alldeles fantastisk skapelse som hon hade på mitt bröllop. Så nu är jag lugn igen. Ska bli helt fantastiskt roligt att få gå på bröllop igen!
Har ngr bråda dagar framför mig nu med tvätta, packa, växla pengar.... men allt för ett gott syfte.

Ska försöka skriva igen innan vi åker på semester!
Hasta la vista

RSS 2.0