en SJUK julhelg...

Julhelgen har passerat och lite till. Inget blev väl direkt som vi tänkt oss, men vi hade mysigt ändå.
Vi skulle egentligen hem till mamma och pappa på självaste julafton, var tanken. Men vinterkräksjukan slog till på Gabriella och hon var rejält sjuk. Vi blev alltså hemma på julafton och gjorde vårt bästa för att göra allt så bra som möjligt. Och jag måste säga att det var rätt skönt att vara hemma. Gabriella var förkyld och hade vinterkräksjuka, jag och Viktor var förkylda. Men det blev julstrumpa på morgonen, följt av mysig frukost. Det blev Kalle & hans vänner kl 15:00. Det blev julbord, det blev julklappar och det blev tomtegröt på kvällen. Tyvärr kunde inte tomten komma, eftersom han inte kunde riskera att få vinterkräksjuka när han hade så många att åka till....
Juldagen var hemmadag, rekreation och barnen lekte med alla fina julklappar de fått. T.o.m Viktor satt på sitt rum och körde med bilar och spelade på sin lilla synth hur länge som helst.
På annandagen kände vi oss så pass krya så vi kunde åka till Värmland och barnens farmor och kusiner för en "lilla julafton". Och det blev jättetrevligt.
Idag ligger Christer pall (!!!). Den ni! Trodde aldrig jag skulle få se min käre make sjuk, men nu har det hänt. Så det verkar inte bättre än att vi blir hemma på nyårsafton också. Men det blir bra det också, blir vad man gör det till. Lite god mat och fyverkerier så är kvällen räddad.

Nu har alla lagt sig och huset är tyst, endast knapprandet från datorn och klockans tickande som låter. Jag ska själv krypa till sängs snart. Är fortfarande inte helt frisk. Det var en långlivad förkylning.

Kram


Fredag idag....

Fredag idag och det har varit/är städdag. Nu har jag en del dammsugning och tvätt av golven kvar. Men tror jag lägger ned för idag. Gott att kunna "ta kvällen" (som min morfar sa) snart. Christer och Gabriella står för matlagningen ikväll.

Annars är det snorigt och halsont hos familjen Dalgren. Gabriella är kry nu, var i skolan idag (skolavslutning). Men hos Viktor rinner näsan mest hela tiden, jag har ont ont i halsen och allmänt hängig och Christer är gööörhängig (!!!), inte likt honom. Men bra om det kommer nu så kanske man är pigg till julafton.

Nu är det ändå lite julmys i stugan, även om vädret är jättetrist ute. Imorgon ska vi åka till Skatås och promenixa och sen ska vi julhandla. Även om vi inte är hemma på julafton (och åker till Värmland på annandagen) så är det gott att ha lite julmat i kyl och frys.

Inte så mycket annat att rapportera om här...... så, tjingeling för idag!

Nämdemöte

Idag har Gabriella varit hemma från skolan, med förkylning och hosta. För ett tag sen var Viktor dålig.
Men vi kom iväg på Luciafesten igårkväll iaf, då var hon hyffsat pigg. Och det var jättefint. Som alltid. Ska lägga in lite fotografier inom kort.

Mina barn var jättetrötta imorse så även jag passade på att ta en liten sovmorgon...sköööönt. Tror jag gick upp vid 09:00! Jippieee...

Det viktigaste som hänt idag var iaf nämdemötet jag och Emma var på. Det var jättemycket folk där men vår fråga (dagiskön) kom upp först. Och efteråt kom verksamhetschefen för förskola/skola och satte sig hos oss och vi fick återigen förklara vårt problem. Mitt hopp sitter i att han verkligen förstod. Jag tror ändå att det var bra att han fick träffa oss och fick ett ansikte.

Jag kom hem för en liten stund sen och Christer hade lagat mat, fläskfilé med mkt goda tillbehör och tagliatelle. Var bara att värma. Så gott så!!! Nu nattar han Gabriella, som eventuellt ska till skolan imorgon. Sen blir det väl en liten TV-stund. Imorgon är C ledig. Tillåter vädret blir det nog en promenad.

luciatåg ikväll, men sjuk dotter

Ny dag, nya utmaningar!
Ikväll är det luciatåg i skolan med Gabriellas klass. Som jag berättat innan har Gabriella varit lite förkyld och imorse vaknade hon rejält hängig, hostig och med lite feber. Lilla snuttan! Jag beordrade henne att ligga i sängen idag, så kanske hon kan vara med på luciatåget ikväll, som hon sett fram jättemycket att få vara med i.

Det är så grått och trist ute, så jag har tappat lusten till att göra ngt inne också.... suck. Men ska iaf fortsätta med lite städning sen. Skall också ta en sväng upp till torget sen för att inhandla lite saker. LUFT!!!

Nu vaknade lillskrutten, från sin skönhetssömn efter frukosten. Bäst att ila....

Tjingeling!

3:e advent

3:e advent... shit vad tiden går fort. Snart julafton. Vi ska ej ha julen hemma hos oss i år, så jag har inte paniken att det ska vara tipp topp. Behöver alltså inte lägga så mkt energi på städningen (bara lite) utan lägga mer energi på andra saker.

Igår var jag och Helena på stan och shoppade lite. Hon var ute efter kläder som hon skulle ha på jobbet. Och jag var glad om jag kunde hitta åtminstone en julklapp och det gjorde jag. Två jättesöta tröjor till Gabriella, som jag vet hon kommer tycka jättemycket om. DESSUTOM hittade jag glöggkoppar, som jag letat efter i ca två år. Dom hittade jag i en affär som låg där Bohusslöjd låg innan. Där är nu nån outlet affär som säljer typ handdukar, dukar, gardiner o.dyl. Helt ok priser. Mina glöggkoppar var ett kanonfynd. 8 koppar m fat för ...... taaadaaam.... 40:-!!!

Idag har vare sig jag eller barnen varit utanför dörren på hela dagen. Det är inte klokt. Gabriella blev jättetät i näsan och lite förkyld inatt, men imorse var hon mkt bättre, lite snuvig bara. Jag hoppas inte det blir mer. Känner att jag behöver en promenix. Barnen har precis kommit i säng nu och somnat, så jag går nog ut en liiiiten promenad iaf snart. Sen ska jag och Christer ha lite glögg och pepparkakor. Gött!

Imorgonkväll ska Gabriellas klass ha luciatåg för föräldrar. Det var lucia som gällde för hela slanten när de skulle välja vad de skulle vara. Sagt och gjort.... testade lucianattlinne och luciakrona häromdagen. Allt passade, lyckades även hitta ett rött sidenband... så allt är fixat till det. Kruxet är bara..... vår dotter kom på vid middagen ikväll att hon absolut INTE ville vara lucia, utan tärna. Pust! Så just i skrivandets stund är Christer uppe i affären och köper glitter och tärnljus. Men imorgonbitti kommer hon väl på att hon ska vara pepparkaksgumma eller nåt.... hihi.

kram

Lucia

Morgonen började med att självaste Lucia kom in i vårt sovrum, med skönsång. En bra start på morgonen. Sen var det en god och mysig frukost.
Nu gör jag mig iordning för en tur till stan (samtidigt som jag skriver här....kvinnor kan!). Skall träffa Helena och ev hitta nån julklapp kanske. Ligger kraftigt efter i julklappsinköpen....milt sagt. Och förhoppningsvis hinner vi med en lunch/fika nånstans också.
Vad resten av helgen bjuder på har jag ingen aning om...än.

Igårkväll slöade vi i soffan med en pizza och Idolfinal (jo, jag tyckte nog Kevin var en värdig vinnare, men Alice version av Heaven´s on fire rockar fett).

Ne, nu ska jag se till så barnen får på sig lite kläder och invänta min gubbe som är ute och joggar....

ha en gó lördag!

Kopiera nedanstående ...

Kopiera nedanstående inlägg i din blogg och byt dina svar...
P.s ta med allt nedanstående!!!! inte bara utmaningen!!!
från merry crhistmas bilden ner till utmana dina bloggvänner=)
********************************************************************



Blondiies Lilla Jullista för Sveriges Bloggare
Blondiie har gjort en egen liten jullista som jag oxå varit med i! Var med du oxå!
Jag hittade listan på Blondiies sida.
När du gjort utmaningen på din blogg, svara då i min gästbok så jag kan kolla dina svar samt gå till Blondiies jullista och tala om att du gjort den så vi ser hur många man kan sprida en lista till genom ETT inlägg! Skriv i inlägget du gjort den samt din adress eller nått annat skoj =D Tror ni 100 personer gör den? Det återstår att se!!!

Har du köpt en chokladkalender?

Japp, till min dotter.


Om ja, har du öppnat några luckor för tidigt?

kan väl inte öppna hennes kalender heller...

Har du hunnit med att köpa alla julklappar?

Nej. Paniken börjar infinna sig


Till vem är det svårast att köpa till?

hmmm..... Min mans syskonbarn


Dricker du alkoholfri glögg?

Visst gör jag det. Men vinglögg är gott det med


Har det hänt att du aldrig stressat inför julen?

nej

Hur många stjärnor ger du till årets julkalender?

Sett ½ avsnitt.... får max 1 stjärna av mig


Vilken är den bästa julkalendern genom tiderna?
Oj..... tyckte iof förra årets var bra, kommer tyvärr inte ihåg  vad den heter.

Säg en person som du velat säga "God Jul" till men aldrig vågat/orkat eller kanske glömt?

hmm...kan inte komma på nån.


Vem är det som julpyntar hemma hos er?

Jag och barnen. Men maken är med och pyntar granen.

Vem klär granen och vem bestämmer hur den skall se ut? Hur SKA den se ut?
sen jag fick barn har mina temagranar gått åt skogen. Nu är det en salig röra, men det är charmigt det med.

Plastgran eller äkta
Äkta om jag får bestämma, plast om maken får bestämma. Och eftersom det är jag som bestämmer så blir det äkta!


Älskar du att få julklappar eller att ge bort?

att få ge bort och se andras glädje. Det är roligast! Fast får jag inga paket så slutar jag fira jul!!!

Vill du fira julafton utomlands eller i vårt kära Sverige?

Helst vill jag ha traditionsenlig kall, vintrig, snöig vacker svensk jul! Fast iof har den varit varm, blöt grön och regning senaste åren...

Känner du någon julstämning nu?

Ja lite, men lite vitt skulle hjälp till.


När kom din julstämning?
När jag och dottern satt och julpysslade för ett par dagar sen.

När skall man sätta upp adventsljusstakar? När är tidigast vs. senast?
tidigast på fredagen, senast på söndagen

När julpyntar man?
adventssakerna och julgardiner åker fram vid 1:a advent. Resten tar jag nån vecka innan julafton.

Skickar du julkort?
Japp

Vilken senap till skinkan?
Västervik

Viktigaste på julbordet?
hemmagjorda köttbullar och skinka, kallrökt lax, julmust. Det är nog det viktigaste.

Julmusik jag inte kan vara utan?
all möjlig julmusik, har ingen speciell favvo

Världens bästa jullåt?
Stilla natt, den är stämningsfull

Julknäcke eller vörtbröd?
måste jag välja???

Vilket julgodis är viktigast? Gör du det själv?
hemmagjord knäck och min mans julgodis som inte har ngt namn, men som det är massa gött i, bl.a. jordnötsmör och kellogs...sååå gott.

Vilka traditioner har ni?
Dagen innan julafton klär vi granen och griljerar skinka, sedan uppesittarkväll med ngt gott att äta och naturligtvis smygsmakar vi på skinkan.
Julaftonsmorgon är det först julstrumpa och sen är det tomtegröt och skinkmacka till frukost
mys mys hela dagen
Äta på em
Tomten kommer
Äta massa gröt och godis
Alla leker med allas saker...

Färdiginslagna paket eller paket att slå in hemma?
Slå in själv

Pepparkakor - Lussebullar        
Skumtomtar - Knäck          
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorvar
Julkorv - Julskinka 
Lax - Sill        
Revbenspjäll - Janssons frestelse   
Paradis - Alladin
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad
- Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt

Hemma - borta 
 
Och slutligen....


5 Fördelar med julen enligt mig:

  • Allt vackert som omger än i form av ljus, skimmer, kärlek och pynt!!
  • Ledigt
  • När alla förberedelser är klara - julklappsinköp, mat, pyntat och klart - och man bara kan NJUTA 
  • Julgodis, pepparkakor, lussebullar, julmust 
  • Barnens förväntning och spänning

5 Nackdelar med julen enligt mig:

  • Köphysterin som alla får när JAG skall handla
  • All stress
  • Alla ensamma människor som blir ännu mer ensamma under julen
  • att man alltid äter för mycket
  • det börjar julskyltas på stan alldeles för tidigt

Alla som läser denna skall anta utmaningen i den mån man vill =)
Utmana sen dina bloggvänner!!!

snö.... en liten stund iaf


Ett av mina två små charmtroll....




På julschemat idag: baka lussekatter...ehrm.... nej, det har jag inte gjort..... idag.....

Idag snöade det hela morgonen och förmiddagen. Jag bäddade ned Viktor i vagnen imorse, lämnade Gabriella i skolan och gick sedan en liten promenad. Det var SKÖNT. Nu är tyvärr snön borta igen, men kylan består, så kanske det får vara en skön kyla ngr dagar nu.
På em kom ngr kompisar hem till Gabriella, så det var full rulle till kvällen. Hann också med att prata med en gammal barndomsvän till mig, hon svängde förbi här. Vi sitter i samma dilemma... desperata efter dagisplats till våra pojkar. Och det blir bara rörigare och rörigare. Men på tisdag ska vi på möte med politiker och tjänstemän. Får se vilka frågor vi fått svar på efter det.

Nu sover barnen och det är snart filmtajm. Kommer inte i håg vad filmen heter, men var den ngt att ha ger jag en recention imorgon.

onsdag = familjedag

www.barnsemester.se kan man nu vinna ett Wii, genom att räkna snöflingor på deras hemsida. Hittar du 24 st kanske just du blir den lyckliga vinnaren. Det enda som "krävs" av dig är att du blir medlem. Men har du barn är detta en jättebra sida, massa matnyttiga tips och idéer.

På julschemat idag står: köpa det som fattas till luciafirandet. Men det saknas inget för oss, så jippieee.... en lugn och skön dag med andra ord. Det enda som ska fixas idag är att köpa julgran. De har otroligt fina julgranar i blomsteraffären på torget.

Nu är G hämtad från skolan, Viktor har somnat och jag.... tja, jag gör faktiskt inget speciellt. Christer kommer hem från träningen snart (han är ju ledig onsdagar - vardagslyx).

puss & kram

och så här har dagen varit...

Detta har hänt: 

  • Kaotisk morgon (Gabriellas morgonhumör var inte att leka med, vilket resulterade i att mitt blev lite buttert också)
  • lämnat G i skolan
  • ätit frukost (kaffe och smörgåsar)
  • ringt fk (håll i er nu...... INGEN telefonkö!!!)
  • lekt med Viktor (byggt med klossar, tittat i böcker...)
  • hämtat G i skolan (det hade varit en bra fm i skolan, lite julpyssel, lånat bok i bibblan, ätit i bamba...)
  • ätit lunch (rester från gårdagens middag - strimlad kyckling i kokosmjölk, klyftpotatis med ugnsgrönsaker)

..... och nu ska jag snart sätta igång med lite hushållssysslor, typ tvätten och städa av lite. För i motsats till vad Gabriella tycks tro, så håller jag på att greja mest hela dagarna här hemma. Hon skrek till mig imorse (i stridens hetta) "DUUUUU KAN VÄL STÄDA OCH GÖRA LITE HEMMA OCKSÅ". Vad tror ungen jag gör egentligen??? Anledningen till hennes utbrott var att jag bad henne plocka upp alla kläder hon slängt på golvet i sitt rum. 

Tror faktiskt inget speciellt händer idag. Skönt! Vi ska nog göra klart julpysslet vi påbörjade för ngr dagar sen.

Simma lugnt!


December-bekymmer

På julschemat idag: ta fram lucianattlinne, luciakrona och andra tillbehör och se så allt passar och ljus funkar. Klart!

Så var det måndag igen. Avslutning på simskolan idag, men min dotter tvär-vägrade att åka dit, gud vet vad som flög i henne. Sagt å gjort, vi blev kvar hemma istället. Fick grejat lite hemma istället. Fortsatte bl.a. med det jag påbörjade igår... storstädade i kylskåpet. Slängde massa och skurade rent. Sååå skönt när det är gjort.

Har nästan alla julklappar kvar att köpa och det är stora ångesten. Funderar på att bara köpa till barnen i år. Vi har haft en månad "from hell" och utgifterna tycks aldrig ta slut. Stora SUCKEN. Meeen det ska väl kännas att man är en föräldraledig småbarnsfamilj...

Gabriella sprang precis med en kompis hem till henne. Ska passa på att laga middag och duka under tiden. På menyn idag står: klyftpotatis med ungsstekt paprika, morötter och rödlök. Till detta serveras kyckling och en yoghurt-dressing.

Lördag

Idag har varit en gò dag. Började morgonen med en härlig frukost med nybakat bröd - vi har äntligen fått tummen ur och köpt en ny degkrok till vår bakmaskin. Sedan följde Gabriella med mormor, morfar och kusin Josefin till stan för att julmysa lite. Jag, Christer och Viktor tog en långpromenad i ett mkt råkallt Tuve. Sen har vi väl egentligen inte gjort så mkt mer. Nu sover Viktor och Christer är ute och joggar.

Ikväll är vi bjudna till fam Bulut på middag. Ska bli mycket trevligt. Det är en familj som vi träffade på Gran Canaria när vi var där.

Vi hörs!


dessa långa torsdagar...

På schemat idag stod: köpa amaryllis och glögg. Amaryllis har jag köpt men ingen glögg, däremot skaffade jag en bunt granris som jag pyntat altanen med. Men det räckte inte på långa vägar upptäckte jag så jag får skaffa mer....nån annan dag.

Gabriella tittar på Bolibompa, Viktor sitter och viftar med tårna och fundilurar (undra på vad?) och jag har precis plockat undan i köket och gjort lite julmys. Köpte en sprayflaska med "snö", som jag nu sprutat på ngr fönsterrutor. Syns att jag är en amatör, men lite mysigt blev det iaf. Får nog gå ut sen och se hur det ser ut från utsidan.

När Bolibompa är slut ska Gabriella ta ett bad (det gjorde Viktor förut då det hände en enorm olycka i blöjan...say no more) och sen ska jag försöka få henne i säng tidigt ikväll. Hon är så vansinnigt trött på mornarna. Men det är inte så lätt att få en jätte kvällspigg unge i säng. Känner igen mig själv.

Imorgon är det fredag och då blir det nog Öppna förskolan. Det brukar vara trevligt på fredagar.

♥Ha en gó kväll och ta hand om varandra i vintermörkret ♥

uppdatering...

Gabriella tittar på Bobster
Viktor somnat för kvällen,
Christer är å tränar spinning
Jag har röjt i köket

Har kollat på årets adventskalender med Gabriella och......njaaaeeeee..... kan inte säga att JAG tyckte den var ngt att ha. Gabriella tyckte den var ok, men inte mer.Tacka vet jag förra årets, den var mysig. Med den virriga tomtenissan som skulle ställa saker och ting till rätta men strulade till allt...kommer ni ihåg??

Julhelgen närmar sig och jag brukar bara bli virrigare och virrigare ju närmare julen man kommer. Men hittade ett så himla käckt schema i ett magasin. Så det klippte jag ur och har på kylskåpet nu. Kanske Jennie kan bli lite strukturerad i år. På schemat imorgon står "gör klart allt adventstök" - det är klart! Det står också "inhandla glögg och amaryllis" - det är inte klart, så det ska jag göra imorgon. Dessa veckor kommer gå som en dans....!

När Gabriella somnat och kvällslugnet lagt sig över stugan ska jag köra skiten ur Christer i Mario Cart. Det är sååå roligt.

God Kväll på er!

Just nu...

Gabriella är i skolan
Christer och Viktor är på Christers jobb
Jag lyssnar på.....tystnaden och bara njuteeeeeer........

Skall snart sätta lite fart, ska bara vara ett ögonblick. Kanske lägga mig på sängen och vila ögonen en liten liten stund. Och sen ta en varm gó dusch. Det jag ska göra idag försvinner inte för att jag slappar lite. Mattan av löv ligger kvar i trädgården, tvätten försvinner inte från tvättstugan, brödsmulorna från frukosten ligger kvar på köksbordet........ Jodå, det hinns med.

December...

December och livet rullar på ngt alldeles fruktansvärt fort... det är ngt konstigt med denna månad. Det är avslutningar hit och dit och luciafiranden och julklappshandlingar och jag vet inte allt.... pust!

Det har iaf förflutit en helg sen jag skrev sist och det har varit en hemma-helg faktiskt. Pysslat och grejat. I fredags uppträdde Gabriella med sin kör på torget, i samband med julgranständningen. Det var jättefint. Var också inbjudna till grannarna på fest i lördagskväll och det var supertrevligt. Myyyycket god mat. Igår var det en simskola för Gabriella och sen var det lite grejer som skulle fixas. Måndagen var en dag som bara försvann...

Fick installerat vårt nya bredband igår. Så nu hoppas jag det ska funka fin fint.
Idag ska jag röja i tvättstugan. Låter kul va? Men den håller på att svämma över..... av kläder som ska tvättas och kläder som ska vikas och strykas. Nån frivillig???

Ha det gott

uppträdande i samband med julgranständningen hemma på Torget.


RSS 2.0