Dagens blogginlägg

Onsdagkväll och lugnet har sänkt sig över stugan. Skönt!
Jag håller på att fixar med matsäck till Gabriella. Hon har fotbollsturnering i skolan hela dagen. De äter i bamba som vanligt, men det skulle vara nån liten matsäck, frukt och vatten att inta vid behov. Så jag står och steker ägg. Det är standardmatsäcken... stekta äggmackor!

Ikväll blev det en liten sen middag, laxfilé med ris och romsås. Och Viktor åt med god aptit, han fullkomligt älskar lax. Men när han ätit upp deklarerade han klart och tydligt att han var trött och ville gå och lägga sig. Han gnuggade sig i ögonen med båda händerna och gjorde snarkljud...såg för gulligt ut. Jag gjorde iordning honom och sa natti natti...tror han somnade innan han lagt huvudet på kudden.

Köpte mig ett par jeans idag. Det var verkligen behövligt. Har tre par jeans hemma, alla med hål. Men nu är jag ägare till ett par hela och fina jeans!

Idag har varit konstigt väder. Blåst jättemycket hela dagen, soligt och molning om vartannat, en rätt skön kväll, men nu fullkomligt öser regnet ned... Imorgon skulle det bli kallt och molningt såg jag i tidningen. Men jag hoppas vi slipper regn. Gillar INTE regn...burr

Ha en fortsatt trevlig kväll... själv ska jag faktiskt snart gå och lägga mig. Är supertrött.

Mer tävling - strössel i massor

Jag är med och tävlar hos Hello Sugar där man har chansen att vinna strössel.

tävla om strössel

Tävlingen pågår till och med den 27:e maj

Tävling - bbqkit

Jag är med och tävlar om ett jättefint bbq-kit hos Nadja. Sommaren är lång och många grillfester blir det, så passa på att vara med i tävlingen du också!

bbq-kit Santa Maria


Tävlingen pågår fram till fredagen den 29 maj klockan 18.00

Hej!

I helgen ägde de goda grannarnas stora fest rum. Det var Christers och grannen Lenas 80 årsfest och det blev lyckat värre.Fattas bara annat efter all planering..  Vi blev i runda slängar 75 personer, god mat och dryck, bra underhållning och en jättehärlig stämning. Tyvärr tyvärr glömde vi kameran hemma, men jag ska be mamma maila över lite kort sen.

Viktor har gått och dragits med ögoninflammation hela helgen, var hemma med både honom och Gabriella igår. Igårkväll tog hela familjen en härlig kvällspromenad i det fina vädret.

Idag var det jobbet igen. Har varit rätt lugnt faktiskt. Har hunnit jobbat undan lite. Det har regnat lite till och från hela dagen. Men det har varit varmt och skönt i luften. Och nu ikväll är det jättefint.

Här följer lite bilder från de senaste veckorna... De får avsluta dagens blogginlägg



Från Gabriellas barnkalas/pyjamasparty



Mer från Gabriellas kalas



Vår underbara olvon-buske som luktar himmelskt



En trött make i soffan





Penséer



De goda grannarna som hade 80 års fest i lördags.



Tävling!

Jag tävlar
Tävla med Kalasgott och Tryffelshop om dessa fina produkter. Tävlingen pågår tom 23/5 kl 24.00


Dagen D

Tjoo...

Nu är det fredag igen. Denna vecka har gått så fruktansvärt fort. Men nu ska vi verkligen "fånga" helgen. På väg hem från jobbet mötte jag upp Christer och Gabriella på stan. De hade haft en pappa-dotter-dag. Och då kan tydligen vad som helst hända... bl.a. kommer dottern hem med hål i öronen! Gissa om vi har en stolt dotter nu :)
Sen har dagen gått i ett. Åt en tidig middag, så ikväll gjorde jag iordning räkmackor...mumma.

Imorgon är dagen med stort D här...för många. Många har slitit och offrat svett, blod och tårar, många som lagt ned timmar och åter timmar just för denna dagen. Jag pratar förstås om Göteborgs-varvet. Jag hör inte till denna kategorin, jag har sprungit tillräckligt många mil i mina dgr. Men min käre make står på startlinjen kl 14:47 i Slottskogen. Han är dock inte i den formen han hoppats på och tränat för. En magsjuka kom och ställde till det, så vi får väl se hur det går. Det ska iaf bli fint väder imorgon så jag och barnen följer med till Slottskogen och trängs med övriga Göteborg. Vi ska titta på alla djuren, få ngt i magen och strosa på härliga Linnégatan och i mysiga Haga. Jag älskar verkligen den delen av Göteborg!
Imorgon kväll ska vi hem till mamma och fira henne. Hon har fyllt år men vi kunde inte komma på födelsedagen för då låg Dalgren´s i magsjuka...:(

Nu säger jag tack och hej för ikväll!
Och till alla som springer varvet imorgon....lycka till!

Dagar som går...

Så har måndagen övergått till kväll. Dagarna rullar på. Viktor somnade med sin välling förut och jag och G har suttit och pysslat lite. Hon fick en sats där man kunde göra sina egna armband, så jag hjälpte henne att göra ett förut. Jag är ju lika förtjust i att pyssla som min dotter :) Nu ligger det på torkning och hon ska ha det till skolan imorgon. Christer är på styrelsemöte för cykelklubben, men kommer nog hem snart.

Imorgon är jag ledig. Istället för Nationaldagen fick vi ta ut en annan dag, så jag valde morgondagen. Passade bra då jag har lite ärenden att göra, bl.a. ett läkarbesök. Ska också lyxa till det och äta en lunch på stan i lugn och ro innan jag hämtar barnen. Ska också se om jag hittar ngn fin klänning eller dyl till festen :)

Appropå festen ja, nu närmar den sig. Det är en miljon saker på att tänka på känns det som. Vi blir ca 65-70 pers. Men ngr saker kan vi bocka av... så som Tysklandsresan och underhållningen. Alltid ngt.

Nu ska jag få G i säng och sen ska jag dricka en kopp kaffe i lugn och ro. Sen ska faktiskt jag också kura ned mig bland kuddar och täcken. Är jätte jätte trött.

Ha en skön kväll alla!
kramis

Se upp för dårarna

Nu har vi återhämtat oss från magsjukan. Den gick över lika hastigt som den slog till. Men fy för h-vete vad sjuka vi var. Uäk! Idag har jag städat lite. Försökt städa bort sjuk-lukten som hängt som ett moln i huset... Det känns fräschare med ajax-lukten ;-)
Gabriella har spenderat större delen av dagen ute. Jag och Viktor har försökt vara ute en del också. Christer åkte till Tyskland imorse på en liten tripp. Kommer hem snart. Min kompis Helena kom förut en sväng. Vi käkade en god sallad bestående av fyllda pastakuddar, mozzarella, tomat, rucola, basilika och parmaskinka. Till detta en vinegrettdressing. Vare sig jag eller barnen har fått matlusten tillbaka helt, så en sallad kändes lätt och fräscht.

Sitter här och tittar på "Se upp för dårarna" samtidigt som jag bloggar. Den är bra.

Nu får ni ha en riktigt god natt drömma sköna drömmar...


Magsjuka Dalgren´s!

Nu härjar magsjukan hemma hos familjen Dalgren. Det började med att de ringde från dagis igår och meddelade att Viktor spytt. Christer åkte hem och hämtade honom. Men han spydde bara den gången och sen var han pigg och glá. De var iaf hemma idag också och då var det Christers och Gabriellas tur att drabbas. Men med dessa stackare har de varit värre... Gabriella har legat i sängen och spytt hela eftermiddagen och kvällen. Stackarn ligger bara och spyr galla. Jag försöker få i henne lite vätska iaf.
Och Christer....ja... nu kan jag inte låta bli att skratta lite. Han gick här och ojjade sig när jag kom hem från jobbet. Hade jätteont i magen och var jättekass i magen och mådde illa. Men tror ni han skippade sitt spinningpass? Han skulle egentligen haft två pass idag ett kl 16 och ett kl 18. Det senare bytte han bort, men stack iväg och skulle leda det första. Men den sista kvarten på spinningen klarade han inte riktigt... fick springa ut ur spinningsalen och in på dass och spy. Sen kom han hem här och darrade i hela kroppen...och spydde som en kalv. Han kröp ned bredvid Gabriella och de har legat och sovit sen dess och sover ännu. En av hans kompisar som var med på spinningen idag ringde förut och undrade lite oroligt hur det var med honom...
Jag och Viktor gick ut och lekte lite på eftermiddagen. Det sprack ju upp här och solen tittade fram en stund. Sen gick vi in och åt lite och sen var det natti natti för Viktor. Jag har haft en mkt ovanligt lugn kväll. Har läst "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" av Magdalena Graaf. Jag började med boken imorse och har nästan läst ut den nu. Wow vilken stark berättelse och vad hon skriver bra. Det ruskiga är att det är en sann berättelse. Kan rekommenderas.
Nu ska jag snart lägga mig. Är ju en arbetsdag imorgon också. Och nej, jag tänker inte få denna magsjuka... Verkligen INTE!!!

RSS 2.0