Lite att fundera över...

Hittade dessa punkter på en sida och tyckte de var lite tänkvärda.
Hur många punkter känner du igen dig som förälder?
  • Chansen att trampa på en legobit är större än att bli bjuden på fest.
  • Dammsugarpåsen blir full oftare än du.
  • Du börjar svänga dig med ord som 'galonisar', 'mellis' och 'öppnis'.
  • En vanlig och nödvändig renlighetsdusch (ensam) känns som att gå på värsta lyx-spa.
  • Du har bara tid att göra hälften av det du tänkt.
  • Du behärskar konsten att servera två olika saker på samma tallrik utan att det är nära varandra.
  • Du hoppas att ketchup är en grönsak, då det är det enda ditt barn äter.
  • Du snabbspolar förbi scenen där jägaren skjuter Bambis mamma.
  • Du läser att en femåring i genomsnitt frågar 437 frågor om dagen och blir stolt över att din barn ligger över medel.
  • Du tycker att det är fullständigt normalt att gå på toa med sällskap eller öppen dörr...
  • När du inte för ditt liv kan fatta hur folk utan barn kan ha tidsbrist!
  • Står lika svarslös varje gång du får frågan om vad du gjort i helgen...
  • Du ringer upp en kompis kl 9 på lördagsmorgonen och förvånas över att dom låg o sov ännu, det e ju mitt på dagen ju...
  • Du blir irriterad om nån ringer efter klockan 21 på kvällen, man ringer väl inte folk nästan mitt i natten...
  • Du har slutat använda handväska och har ett fack i skötväskan för sina saker...
  • Du ringer oftare till sjukvårdsupplysningen än till släkten.
  • Du tycker 4 minuter på toan är egen-tid...

Lördag!

Idag har vi haft besök av mitt underbart söta kusinbarn Ebba. Som jag berättade igår sov hon, Gabriella och Josefin över hos min mor & far. Rena tjejkvällen hade det varit. Flickorna hade placerat mamma och pappa på varsin stol och sen hade de friserat och sminkat dem. Synd det inte finns ngr kort på resultatet. Men jag kan riktigt se det framför mig..hihi.
Idag kom Ebba hit och spenderade hela fm hos oss, med pannkakslunch, lördagsgodis och lek och bus. Mkt mysigt!

Ikväll ska vi till grannarna, fam Wallin´s. Min käre make och frun hos Wallin fyller 40 till våren båda två, så de ska slå ihop sina kalas. Vi ska dit på ett litet "planeringsmöte" med middag. Ska bli så trevligt så!

Sitter här nu med två mkt trötta barn. Gabriella som inte fick så mkt sömn inatt, men vägrar sova middag. Och Viktor som inte sovit middag idag och verkar tycka det är helt onödigt. Båda sitter och kliar sig i ögonen och gäspar i kapp. Det bådar inte gott inför kvällen.... ska försöka lura Viktor åtminstone att sova lite.

Ha nu en riktigt trevlig och mysig lördagkväll på er alla!
kram


Fredagsmat

Som jag skrev igår, så var jag sugen på ngt smördegsinbakat till middag. Här kommer receptet:

http://kardemummagumma.wordpress.com/2009/01/18/tacosknyten-turkisk-bondsallad/

Christer cyklar till jobbet idag, så han skulle vara hemma ca 16:30. Gabriella sover hos mormor och morfar inatt. Detta blev  hastigt och lustigt bestämt förut. Det skulle bli "tjejkväll" där ikväll då kusinen Josefin och tremänningen (mer känd benämning i Göteborg är syssling) Ebba ska sova där också. Det blir nog skojsigt värre. Så jag, Christer och Viktor får klara oss utan G till middagen. Sen blir det väl Let´s Dance och popcorn. Dumt att bryta ett vinnande koncept. 
Ska försöka hinna med en promenad ikväll också.

Hasta la vista!


Tävling

Titta in hos Kardemummagumman hon har en tävling i samarbete med Kryddlandet.
Tävlingen avslutas idag (30 jan kl 24:00), så skynda skynda...

Lycka till!

en onsdag med många ingredienser...

Torsdag idag och arbetsveckan börjar lida mot sitt slut. Har inga speciella planer för dagen. Sitter mest och funderar på vad jag ska göra till middag...
Igår var en intressant dag. När jag lämnat Gabriella i skolan ringde telefonen och det visade sig var Metro. Ytterligare ett medieföretag som hört talas om vår svårighet att få dagisplats och ville göra en intervju med oss. Men jag talade vänligt men bestämt om att det löst sig för oss och att jag avböjer att ställa upp på intervju. Men, tillade jag, det finns många i Tuve-Säve som är i samma situation som jag var. Det skulle de gräva lite i, sa de. Börjar bli intressant det här... undra vem som ringer här näst, haha.
När jag hämtade Gabriella i skolan igår stod en polisbil utanför och jag undrade i mitt stilla sinne vad som hänt nu. Det visade sig att ngr busungar tänt en liten brasa inne på en av toaletterna. Så det hade varit värsta utryckningen med brandkår och polis. Elden släcktes av en lärare, men jag tyckte det var mkt bra att det blev sånt pådrag för att markera för barnen att sånt här inte ok. Och att polisen pratade med de barnen som ställt till med detta. Är övertygad om att de inte tänkte på vad de gjorde, men då är det ju vuxnas ansvar att förklara för dem. Hörde på ryktesvägar att barnen i fråga hade eskorterats hem av polisen. Har svårt att tänka mig att det kommer bli mer busstreck av detta slaget i skolan på länge.

Igårkväll var vi bjudna, eller vi hade mer bjudit in oss själva, på middag hos min moster. Hennes pojkar, alltså mina kusiner, hade fyllt år. 19 respektive 17 år! Och vi var där och firade dem lite. Det blev pengar i födelsedagspaketet. Lättast när de är i den åldern + att det är vad de brukar vilja ha.

Ne, nu ska jag fundera lite till på middagen. Nån korvstroganoff kanske...
Imorgon är jag sugen på ngt smördegsinbakat. Såg ett smaskigt recept förut på tacofärs som man klickade lite cremefraiche, persilja och salsa på och sen rullade in i smördeg och in i ugnen. Såg fasligt gott ut.


Tävling

[hjärta.jpg]
Jag tävlar om ett Värmade Hjärta från Bluebox.se,
Pumla´s blogg. Tävla HÄR du med!

TV4 och middagsinspiration

Om gårdagen var ointressant, så tror jag inte denna dagen har varit så mkt bättre. En alldeles vanlig, ordinär tisdag! Inga överraskningar eller konstigheter.
Det var lämning och hämtning på skolan. En liten promenad på morgonkvisten med Viktor. Handlade lite på hemvägen.... JO, en överraskande konstig sak hände idag. Och fråga mig inte hur jag kom in i detta sammanhanget.... Det ringde en tjej från TV4 och ville göra en intervju med mig, detta skulle sedan visas i TV4-nyheterna....nooo nooo. Jag är ingen tv-människa direkt om man säger så, alldeles för skygg för sånt.
Det hela handlade om att de höll på med research inför ett reportage om dagisköer i Göteborg. Och tjejen som ringde upp mig höll på att intervjua ansvariga politiker i ämnet. Och på ngt sätt hade hon fått tag på mitt namn (fråga mig inte hur för jag glömde fråga, blev så ställd när hon frågade mig om jag ville vara med på nyheterna....) och förstått att vi haft problem med att få in Viktor. Nej, jag bollade över till min kompis Emma.... hehe. Vi får väl se om TV4 hör av sig igen... hon var väldigt envis med att jag skulle vara med. Får se om det blir ngn uppföljning med detta. Lovar att skriva om det isåfall.
Livet är fullt av överraskningar, visst är det så!

Kvällen har varit lugn. Christer och Gabriella åkte iväg på simskolan så jag och Viktor blev ensamma hemma. Jag lagade lite middag, sen badade jag Viktor, sen gröt och sen lade jag honom. Och han somnade bums.

Idag gjorde jag fiskgryta med råris. En helt improviserad rätt som blev jättegod:
rivde ett par morötter och brynte dessa tillsammans med en tärnad paprika och en burk majs. Bara tills de mjuknade. hällde på lite vatten och i med fiskfond. Lät allt puttra en liten stund. Sen i med fisken och matlagningsgrädde. Lät allt puttra i ca 10-15 min. Hade jag haft räkor hemma hade jag slängt i det också. Detta serverades med ekologiskt råris. Voila! Detta blev middagstips nr 2... eller snarare lite inspiration.  Jag går ju aldrig efter ngr recept direkt.

Nu väntar jag på att andra halvan av familjen ska komma hem. Få G i säng och sen "Bygglov" kl 20:00 på TV4 (min kompiskanal haha) Och kaffe.....mmmm vad sugen jag blev på kaffe nu och EN ruta mörk choklad till det.

Ha en härlig kväll!

En ganska ointressant dag...

Hej å hå!
Så var det måndag...igen. Helgen har gått i ett huj. I fredags var vi i Älvängen på middag hos Nettum´s, på lördag fm kom barnens farmor och kusin Renée på besök från Värmland. De åkte hem idag. Så här har varit full rulle hela helgen.
Annars då.... tja, inte mkt att tillägga. Christer ska jobba över lite idag. Håller på med en städning "light".

Ett inlägg i mitt idag, ganska ointressanta liv.

semesterdrömmar...

Nu sitter jag på kökssoffan, med nybryggt kaffe bredvid mig. Benen uppdragna och lågorna av stearinljusen dansar... Barnen sitter i v-rummet och tittar på Bolibompa. Viktor älskar verkligen Bolibompa-draken. Men jag ska snart göra honom iordning för nattens söta drömmar (viktor alltså, inte bolibompa-draken...)

Redan torsdag. Tänk vad dagarna rinner iväg. iiiiiinte långt kvar nu tills jag börjar jobba. Eller ja, tills jag går från att ha f-penning till att jag får lööööön. Ska bli skönt att få en hyffsad normal inskomst igen. Men jag måste få säga att jag fullkomligt älskat att vara hemma den här tiden. Det har varit helt fantastiskt. Och att man i Sverige erbjuds en sådan möjlighet. Inte alla länder som har det så bra.
 Vet inte hur det ser ut på uppdragsfronten nu precis. Det är dystra tider även för Manpower, med 146 övertaliga. Känner mig dock ganska lugn med mina 9 (!) år på företaget. Men man kan aldrig vara för säker. Men jag hoppas jag kommer ut på ngt uppdrag relativt snabbt och kommer in ni gamla gängor igen.
Och snart börjar min lillplutt på dagis. Hujedamej! På tisdag ska vi dit och titta och planera inskolningen. Den 2:e feb börjar inskolningen. Den ska Christer ta. Han skötte Gabriellas inskolning också och det gick som en dans.

Vad skönt det skulle vara nu att bara dra iväg, från sveriges vinter-grå-tråkiga-väder till värmen och en skön strand! En paraplydrink i handen och ett svalkande turkost vatten som snuddar tårna.... Ni kan se bilden framför er, eller hur?! Åh vad gott det hade varit. Samlat lite krafter nu innan jobb, men jag antar att man vackert får vänta ett tag. Var ju faktiskt bara 4 månader sen vi var på Gran Canaria... (drömmer mig tillbaka). Så inte så synd om mig... Men blir så sugen nu, mina föräldrar sticker till Thailand snart i 16 dgr. De ska fira sin 40-åriga (!!!) bröllopsdag... måtte det bli 40 till!!! Och måtte de få en helt uuuuuunderbar semester!

Nu hör jag hur mina barn busar och skrattar framför TV:n, tror jag ska gå å göra dem sällskap innan det är dags att stoppa Viktor i säng.

♥Kramar till er alla♥

Middagstips.

Imorse försov vi oss lite, jag och barnen. Christer hade stuckit tidigt till jobbet. Jag flög upp kl 07:30, fixade iordning frukost till Gabriella och väckte henne. Hon kom efter mycket om och men upp ur sängen, fötterna släpandes efter sig, satte sig vid köksbordet..... Själv fick jag ta en snabbdusch och sedan upp med viktor (som fortfarande sov!), gjorde honom iordning och sen i med en tallrik gröt. Vi kom till skolan strax innan 09:00.
Jag måste verkligen börja komma in i gamla rutiner igen, hur ska det annars gå när jag börjar jobba?!!

Middag idag blir fisk. Men vet inte riktigt än exakt vad jag ska göra med den (torsk). Några tips?

För alla er som inte vet vad ni ska ha till middag idag, kommer här ett litet tips!
Igår gjorde jag fylld köttfärslimpa och det blev sagolikt gott och det går förvånandsvärt fort att göra. 
Gör såhär:
*sätt ugnen på 200 grader.
*blanda ströbröd och mjölk, låt svälla i ca 5 min
*blanda ned köttfärs, lök, ägg, salt och peppar. Blanda väl.
*ta fram gladpack och bred ut färsen ovanpå den.
*lägg som en sträng i mitten med hackad rucola, mozarella i bitar och delade körsbärstomater. Salta och peppra och en skvätt olivolja.
*rulla sedan ihop färsen med gladpacken runt om, till en "limprulle".
*när det är klart tar du försiktigt bort gladpacken och lägger över "limprullen" i en smord ugnssäker form.
*ringla över lite olivolja (och ev. hyvla smör och lägg på) och in i ugnen i ca 45 min.
*Låt köttfärslimpan vila en liten stund innan du skär upp den.
Gör under tiden såsen:
*koka upp skyn med lite vatten, fond och grädde. Red av och smaka av med salt och peppar.
Klart!
Jag serverade detta med en god sallad och pasta.

Det var det!
Nu ska jag packa Gabriellas simskoleväska. Sen ska jag leka lite med mina barn.

Ha det gott!


Min dag (mindre intressant)

Gabriella ligger och tittar på film i sängen och förhoppningsvis somnar hon till den. Viktor..... ja, han kör med en ny metod ikväll. För den lille gossen är inte sugen på att sova. Vällingen hjälpte inte heller. Han ligger/sitter i sin säng och "pratar" för fullt. Han skriker inte iaf. Jag väntar en stund till innan jag går in.... han kan ju få för sig att sova....

Annars har det varit en härlig dag. Lugn och fridfull. Lämnade Gabriella i skolan. Fortsatte med en promenad med Viktor i vagnen. Tog vägen om torget hem och handlade lite grejer till middagen. Hem och grejade lite i tvättstugan, plockade upp diskmaskinen...tja, och allt det där gamla vanliga. Sen var det dags att hämta G igen. Lunch för mig och V (gabriella äter ju i bamba - och för alla er som läser detta och inte är från Göteborg så är bamba samma sak som skolmatsal!). Viktor somnade och jag och Gabriella låg skavföttes i en av sofforna och diskuterade hur hennes dag hade varit. Sen var det dags för lite förberedelser för middagen. Bla bla bla...... och vips så stod middagen på bordet. Christer hade fått punka på cykeln hem från jobbet och blev kraftigt försenad. Men sånt är ju livet!

Jaaaa....... ungefär så såg min dag ut. Nu ligger maken och jäser i soffan och tittar på TV. Jag tror jag ska göra honom sällskap med en kopp kaffe. Viktor pratar fortfarande i sin säng. Tror jag låter han va en stund.

Ha en underbar kväll!

Utlottning!

gå in här och lägg en kommentar och länka på din blogg/hemsida, så är du med i utlottningen av ett härligt smycke:

http://mariamargareta.blogspot.com/2008/12/utlottning.html

Mys-pys-fredag

Idag är det fredag. Älskar fredagar! Började morgonen med en lugn och fin frukost med Gabriella, sen väckte jag Viktor och fick i honom gröt...gjorde oss iordning och följde Gabriella till skolan. Sen gick jag och Viktor till Öppna förskolan och han blev överlycklig som vanligt när vi kom dit. Han sprang runt som en tok (en gullig sådan) och lekte med alla barnen och jag satt och drack kaffe, åt smörgåsar och småpratade med de andra mammorna. En mkt trevlig stund. Sedan var det dags att hämta Gabriella igen.
Nu ska jag städa badrummen och dammsuga av alla golven. Allt medans Viktor sover och Gabriella spelar Nintendo DS.
Ikväll har Gabriella vänligt men bestämt talat om för mig att vi ska ha pizza till middag, pizza från vår lokala pizzabagare. Var länge sen vi köpte det nu, så det kan jag gå med på då´ra.... Det blir en mys-pys-kväll med pizza, Barda (Gabriella fullkomligt äääääälskar det programmet) följt av Let´s Dance.

Ha en gó fredag, vänner!
Kramis

Stanna tiden!

Dagar, veckor... de flyger iväg. Och försvinner.  För 16 månader sen föddes Viktor och nu ska han snart börja dagis. Mitt hjärta svämmar över av kärlek till mina barn och jag vill hejda tiden. Jag vill bara sitta här i köket och omsvärmas av barnen och krama och pussa dem och busa med dem. Men utan att man vet ordet av det så är det tonåringar och vill inte alls sitta i mammas knä längre. Det gäller verkligen att ta till vara på tiden.

Ikväll började Gabriellas simskola igen. Det var en helt ok tid vi fick denna terminen. Skönt med kvällen ändå. Då kan vi åka hela familjen vissa veckor och simma. Christer och Gabriella är iväg nu, på hemvägen skulle de ta en fika. Viktor sitter inne på sitt rum och pysslar med ngt... vet inte vad, men tyst är det iaf. Får nog gå och kika vad han gör snart.

Ha en gó kväll!


striden är över!

Nu har en lösning på vårt dagisproblem kommit, den är inte bra men det är dock en lösning...tillfälligt! Christer får börja jobba 75%, så funkar det ett tag. Viktor börjar dagis den 2 februari. Det blev klart idag. Som vi stridit för detta. Vilka har vi inte pratat med? Allt från köansvarig i Tuve till kommunpolitikerna i Göteborg. Och nu när det är definitivt.... ja, då är jag nästan lite skraj. Min lille viktor...dagis?! Har ju varit med innan så jag veeeet att det kommer bli super. Dagis är toppen för barnen. Det blir en helt annan pedagogisk verksamhet än när man har dem hemma. Men nu kommer den där separationsångensten.... Shit Britt.... Men snart är man inne i den gamla vanliga lunken igen. Jag börjar ju jobba den 5 feb. Hur var det man gjorde nu igen???

Annars är det fredag idag och det ska bli skönt med helg. Åt lite god mat ikväll; Stek, gräddsås, ris och en härlig sallad. Nu börjar snart premiären av "Let´s Dance" och då ska vi krypa ned i sofforna med en skål popcorn.
Gabriella sitter för tillfället som klistrad framför Barda.

Ha en gó kväll!!!


Jobb

Imorse for jag iväg till stan, i kylan bör tilläggas (13 grader minus), för att träffa min chef och diskutera återgång till arbetet. Så om en månad from idag har jag lön istället för föräldrapenning. Längtar faktiskt lite efter att få börja jobba nu.
Att dagisfrågan inte är löst än är en annan femma... Men ska ringa kö-ansvarig på onsdag. Nu får dessa tramserier vara slut, en gång för alla. Vet inte vad de sysslar med. Hur svårt kan det vara att fixa fram en dagisplats i Tuve, när man har fått 5 månader på sig???

Resterande dagen har varit en inne-dag. Har varit lite föööör kallt idag faktiskt. Nu är Gabriella hos en kompis, men ska hämtas snart. Sen ska vi till syster yster.

Ha en fin kväll!




PS: Hittade en rolig tävling på Pernilla Whalgren´s blogg:

http://www.mama.nu/blogg/pernillas-blogg/2009/01/05/tavla-om-en-gosig-filt/index.xml

Gott Nytt 2009!!!

Kallt, kallt, kallt.... men skönt! Var ute en bra stund på dagen idag. Andades iskall frisk luft och riktigt kände hur alla gamla baciller flög ut.

Var ngr dagar sen jag skrev ... Dagarna liksom flyter ihop nu. Men nyår har passerat. En lugn sådan. Liksom jul så var vi hemma, la familia, på nyår också. Förkylningar och baciller har liksom cirkulerat i vår familj och vi har varit hel- och halvhängiga hela bunten. Vart en långdragen historia, men nu är vi friska! (jippie). Men nyår var trevlig iaf. Vi åkte till Ramberget (som vi gör varje nyårsafton) och tittade på GP:s mäktiga fyverkerier. Viktor tyckte detta var riktigt roligt, för han asgarvade hela tiden. Förra året när vi var där sov han sig igenom hela föreställningen. 
Sen åkte vi hem och gjorde klart maten och klädde oss lite fina. Satte oss sedan vid ett fint dukat bord och åt. Menyn bestod av helstekt entrecote, gorgonzolasås och råstekt potatis. Det var guuuudagott. Men oj vad mätta vi blev. Hade tänkt att skiva lite exotiska frukter och riva vit choklad över och in i ugnen en liten stund, till efterrätt. Men det var ingen som orkade.
I vilket fall... efter middagen gick vi ut på baksidan. Vi hade inhandlat lite fyverkerier som vi sköt iväg. Viktor tyckte detta var precis lika roligt som på Ramberget, för han skrattade så han tjöt. Sen blev han trött och ville sova. Men Gabriella hade bestämt sig för att hålla sig vaken till tolv-slaget och titta på explosionen i färg och smällar. Och visst var det ett skådespel... även i år.

Nu är det redan 2:e januari. Nytt år, nya tider. Har ju lagt av med löften, men brukar sätta upp målsättningar. Ska försöka komma ut och motionera lite mer ( i min egen takt, inga krav) och försöka leva livet lite mer, alltså leva lite mer här och nu och ha skoj.... det ska va gött och leva... typ. Det är väl en rätt bra målsättning. Annars brukar jag vara rätt duktig på att tänka på framtiden och det förflutna, men jag ska släppa på det. Det kan nog göra hela min familj gott.

Den 5:e jan ska jag träffa min chef och diskutera min jobbsituation. Känns skumt med tanke på att vi inte fått ngn dagisplats till Viktor än. Men christer får gå ned i tid i värsta fall. För nu måste jag börja jobba, finns inga andra alternativ. På SDN Tuve-Säve tror de man får obegränsat med föräldrardagar. Nötter!!! Men tänk om det vore så väl...

Nu ska jag placera min ända bredvid Christer och titta på Sex and the City (filmen). Ha en riktigt gó kväll...

RSS 2.0