Vår i luften

Söndagkväll och snart dags för ny arbetsvecka igen. Skall snart gå ut och promenera med Emma. Är så fint vårväder idag så det ska bli skönt med en promenix sen. Och nu är kvällen en timme längre också. Ni har väl inte glömt att ställa om era klockor!
Helgen har varit rätt lugn faktiskt. Har mest haft lite hemmafix. Viktor är sjuk....IGEN. Så vi har inte varit ute så mkt, tyvärr. Mest ätit gott och haft det härligt. Igår uppmärksammade vi även "Earth Hour" och släckte ned i hela huset och tände istället massa stearinljus överallt. Fuskade lite genom att ha TV:n på dock. Vi tittade på "Yesman". En helt ok Jim Carrey-film.
Sitter här och väntar på att Christer ska komma hem. Han har jobbat HELA dagen, från kl 07 imorse. De håller på att flytta om på jobbet och alla hade beordrad övertid. Så kan det gå...
Håller också på att planera Christers 40-årspresent. Hoppas det blir som jag tänkt nu bara. Kan dock inte tala om vad jag planerat, för jag vet att han är inne här och läser ibland. Sen i maj blir det ju FEST ihop med grannen som också fyller 40! Det ska bli jättekul.

Ne, nu vaknade min febrige, snuviga och hostiga son. Ha en skön kväll!

kram


Vår, snö och mkt jobb

Det första jag såg när jag tittade ut genom fönstret imorse var snö som vräkte ned... Jag bara skrek inombords. De sista dagarna har varit så himla fina och naturen började explodera lite smått. Men under dagen försvann allt det vita och solen sken som bara den, men det var kallt i luften.

Så här ser det ut i våra rabatter hemma

Krokus



ännu mera krokus



åsså lite mer krokus



Ni behöver knappast fråga vilken vårblomma jag gillar allra mest.... KROKUS!!!

Idag har det varit full upp på jobbet. Telefonen har ringt i ett, besökare har kommit och gått och högarna växer sig stora på skrivbordet. PHU! Men det är kul. Dagarna flyger iväg.

Imorgon ska jag klippa mig.. yay! Det ska bli sååå skönt att bli av med lite hår. Frissan bor lite längre ned i området så det är praktiskt och bra!

Nu ska jag slänga in en tvättmaskin och plocka undan lite.

I`ll be back...


Ny vecka, nya tag!

Imorgon när jag kommer till jobbet får jag skämmas lite.
Det är ju så att att alla företag har sina egna oskrivna regler och i detta fallet är det att alla nyanställda ska bjuda på hembakat. Och jag hade lite vagt sagt för ngr dagar sen att på måndag blir det kanske ngt... Men jag har inte haft ork att ställa mig och baka idag. SÅ... skäms lite på mig jennie! Antar att jag kommer få höra detta till leda imorgon...

Imorgon är det ny inskolning på Viktors provisoriska dagis. De ska ju bygga ut dagiset som ligger vid Gabriellas skola, men i väntan på att det ska bli klart har de öppnat upp en provisorisk avdelning på ett annat ställe, i närheten. Sen flyttar hela avd med fröknar och allt till det nya. Skulle vara klart i början på nästa år. Så imorgon kl 09-12 ska Viktor och Christer vara där.

Hade egentligen tänkt städa lite idag. Men har inte haft ork till det. Ägnade istället stor del av dagen till att greja lite i trädgården. Så skönt med frisk vårluft!

Nu är jag sååå trött. Ska göra iordning mig för natten, sen är det natti natti!
Imorgon är det ny vecka och nya tag!

Sov gott mina vänner...


Myslördag

Ja, så har det gått ngr dagar sedan igen. Tiden bara flyger iväg nu när jag börjat jobba igen. Men nu är det helg och då försöker jag hinna med allt sådant jag inte hinner under veckorna.

Nu har det verkligen varit VÅR och det är underbart. Idag har jag bara njutit. På fm var vi på en promenad. Har också hunnit med en STORhandling på Coop. Oj, gissa om det kändes bra. Har fyllt upp kyl, frys och skafferi igen. Gabriella var hos en kompis under tiden för hon avskyr allt vad affärer heter.
Kvällen har bara rusat iväg. Det kom hem en kompis till G här på kvällen och de har lekt och haft roligt. Vi åt en simpel men väldigt god middag; pommesfrittes, stekta fläskfilé skivor, underbart god sallad (isbergssallad, majs, tomat, mozzarellabitar, svart oliver och rödlök. Olivolja och lite salt) och lite gräddsås till det. Det blev väldigt mysigt, med levande ljus och fint dukat.
Nu ska vi sätta och se på "Bedtimes stories".

Imorgon ska vi försöka greja lite i trädgården. Ska köpa lite nya krukor till altanen på framsidan och göra lite härliga vårplanteringar i dem.

Ha en fortsatt trevlig kväll, vänner!

Tävling

Jag är med och tävlar på unga morsans blogg. Där kan du vinna exklusivt örtschampo och balsam, så gott som ekologiskt. För att komma till tävlingen klicka här. Tävlingen håller på tom 23/3.

     

Du kan läsa mer om produkterna på Fresh by Nature.

Korvstoppning...

Har inte varit jätteaktiv på bloggfronten. Men jag har börjat nytt jobb och det är mycket som ska in i huvudet. Korvstoppning kallas det visst för. Och jag är helt sluuuuut på kvällarna. Men skoj som sjutton. Gillar verkligen min nya arbetsplats. Ett himla gott gäng! Och bättre blir det när man börjar lära sig grejerna också. För er som undrar kan jag tala om att jag jobbar på ett bostadsbolag och kan nu mer titulera mig "uthyrare"... eller snart iaf. Är ju under upplärning..hihi.

Annars är läget under kontroll. Är ju bara tisdag än. Viktor är hemma från dagis. Han har ngr mystiska prickar på kroppen som jag inte blir klok på. De kommer och går liksom, helt plötsligt är det inget och nästa stund kan hela ansiktet/magen/ benen...osv vara fulla. Och sen försvinner det igen. Någon som vet vad detta kan vara??? Var så säker på att det var utslag efter tredagars-febern, men de försvinner ju aldrig. Kan det vara röda hund? Han är pigg och glad, men kan ju inte gärna lämna honom på dagis när han ser ut som en prickekorv. Det hade kännts nååågot oansvarigt.
Idag har min kära mor & far passat honom. Mamma tog morgon och fm-passet, sen åkte hon till jobbet. Pappa slutade efter lunch och kom hem och tog över. Imorgon ska de göra likadant. De är guld värda! En stor kram till er..

Ikväll åkte Christer med Gabriella till simskolan. Sen åkte de direkt till Christers träning. De är väl hemma runt 21-tiden. Då är det natti natti för Gabriella. Ska ha lite kvällsmat klart till henne.
Själv ska jag tvätta av mig smink, borsta tänderna, hoppa i pyjamas lägga mig (!) och läsa. Åhhhh vad skönt det ska bli.

God natt!

Tävling

Tävla hos "Lurans Blogg" om en budskapsbräda. Tryck här. Tävlingen pågår fram tom 29/3.


11-kaffe

Nu luktar det hallonpaj i hela huset, det står en ugnen snart redo att ätas upp till 11-kaffet. Gott!
Vitkor ser ut som en prickekorv idag. Det visade sig att det är 3-dagarsfebern han har/haft. Väldigt karakteristiska drag, att jag inte tänkt på det innan egentligen.  Skyhög feber i ganska exakt 3 dgr och nu utslag över mage och rygg. Huvudsaken är att febern är borta, för det har varit toppar på uppemot 40 grader emellanåt. Usch. Tur att Alvedon finns vid sådana tillfällen. Men nu är det gjort då, för det kan de väl bara få en gång?!

Vad tyckte ni om Melodifestivalen då? Vinnarlåten är ju annorlunda och kan säkert slå i Eurovision. Men min klockrena favorit var "Stay the night" med Alcazar. Vilket discogung! Men överlag tyckte jag det var ett väldigt bra finalfält i år. Många bra låtar med. Gillade också "Hope and glory" med Måns och "Moving on" med Sarah Dawn Finer. Men som sagt, många bra med i år.

Nu ska jag se till pajen.
Tjingeling!

Yes!

Nu ringde min chef precis och jag fick uppdraget, jag var på intervju för i onsdags. Hurra för mig! Det är på ett fastighetsföretag, privatägt. Och jag ska hyra ut lägenheter etc. Ska vara där kl 08:15 på måndag och då ska vi gå igenom arbetstider, arbetsuppgifter etc... Känns jättekul!

du underbara lugna morgon...

När jag hämtat Viktor igårfm sov han hela 4 timmar, när vi kom hem! Sen var han jättehängig resten av dgn/kvällen. Inatt fick han en febertopp igen, var uppe med honom lite och sen fick han lägga sig i vår säng. Vi vaknade ca 07, men nu sover han igen. Alvedonen tog slut inatt också, så det blir att knalla upp till apoteket fram på fm.

Gabriella somnade aldrig igårkväll kändes det som. Så jag tror hon slog ihop sina blå när kl var närmare 21:30. Och det betydde ju bara en sak imorse.... gick inte att få liv i henne imorse. MEN eftersom jag ändå var hemma med Viktor idag så kunde hon få vara hemma och sova ut. Och hon sover...som en stock.

Själv sitter jag här och dricker mitt morgonkaffe. Tittar ut på vädret utanför. Massa snö. Det är ca +2 grader ute och snön är väldigt tung och blöt (I know, jag skottade igårkväll...tuuuuungt). Har nog aldrig längtar så mycket efter våren som jag gör nu. Allt blir så mkt enklare då.

Christer åkte iväg ca 07 imorse. Han skulle på en undersökning på morgonen, som Astra (tror jag det var) håller i. Det var ngt för halsbränna. Det ger lite góa extra pengar.

Idag blir det lasagne till middag. Blev så sugen på det förut.
Nu ska jag sätta fart och göra mig iordning för snart vaknar väl barnen en efter en och då är det full rulle...

Ha en riktigt bra dag!


Krasslig liten Viktor.

Har haft en riktigt härlig morgon. Gick upp relativt tidigt och gjorde iordning barnen och myste lite med dem vid frukostbordet. Gabriella skulle ha utflykt till skogen idag med klassen, så jag gjorde iordning varm choklad till henne och hällde på termos och stoppade i ryggsäcken. Tittade ut genom fönstret och tänkte "wow, idag blir en härlig vårdag". Det var verkligen kanonfint, kallt men fint. Och fåglarna kvittrade. Barnen och maken åkte iväg och jag gjorde mig iordning och åt frukost. Diskade och tvättade och lite annat småpyssel. När klockan var ca 11 ringde de från dagis och sa att Viktor hastigt och lustigt fått feber och var jättehängig. Slängde mig på bussen och åkte dit och hämtade honom. När vi satt på bussen hem började det....SNÖA! Det var den fina vårdagen det. Nu sitter fåglarna förskrämda på nån pinne inne i skogen. Snödropparna och krokusen som började komma upp i rabatterna har förmodligen fått en chock!
Lillplutten ligger iaf och sussar gott i sin säng nu. Hoppas hoppas att det inte blir ngt långvarigt.

Annars sitter jag här och väntar på att min chef ska ringa och tala om hur det går med jobbet jag var på intervju för igår. Lite spännande är det allt. Jag hade inte riktigt all den erfarenheten de önskade. Men det kändes bra när jag var där iaf. Återkommer om det när jag vet mer.

Ikväll har Christer träning, 2 pass dessutom. Så han kommer inte hem efter jobbet utan kör direkt. Skulle tippa på att han är hemma ca 20:00. Lång dag för honom idag.

Nu har Viktor bara en vecka kvar på sitt nuvarande dagis, innan han börjar på nya. Känns lite sorgligt, för det är ett sånt otroligt fint dagis. Men förhoppningen är ju att det kommer bli MINST lika bra på nya nu. Och det kommer underlätta ngt enormt för oss.

I´ll be back!


jobbintervju

Imorse var jag på intervju för ett jobb på ett fastighetsbolag. Har faktiskt ingen aning än hur det gick. Men det kändes bra iaf. Lättsam stämning och trevligt folk! Det är för MP och det verkar som att det kommer bli ett långt uppdrag och längre fram över kan det bli aktuellt med rekrytering. Imorgon ska jag få besked! Vad är väl som väntans tider?!!

Kom hem förut, köpte med mig ngr färska frallor från bageriet, åt lunch och nu ska jag lägga mig och läsa lite - "Brustna  hjärtans café" - har inte kommit så långt än, men den verkar jättebra!
Om ett par timmar kommer familjen hem, så jag ska bara passa på att njuta lite av tystnaden.

Tjingeling!

utslag, vurpor och jobbintervju!

En liten gnutta vår tror jag bestämt det var i luften idag. Nu är det nog på väg...

Själv är jag snart på väg till mamma. Hon, jag, min syster Åsa och min moster Kristina har vad vi kallar för "symöte" en kväll i månaden. Alla har vi ngt i syväg som ligger hemma som vi tar med och fixar. Sen lägger vi 50:- varje gång och på sensommaren, tidig höst ngn gång ska vi göra en liten tripp nånstans. Och naturligtvis ingår ju FIKA på dessa symöten, vilket är himla trevligt bara det liksom...;-)

Annars har dagen varit fin. Gabriella vaknade iof med värsta utslaget kring hö öga och på pannan. Knallrött. Men hon var hur pigg som helst och hade inte ont. Så hon fick gå till skolan, men gjorde ett besök hos skolsyster. Där fick hon en allergitablett och sen blev det faktiskt lite bättre. Nu är hon på simskolan. Får hoppas det var ngt tillfälligt. Men undra vad det kan ha varit som utlöste det hela.

Viktor gjorde en ordentlig vurpa förut...ur våran säng. han skrek i högan sky, men han blev nog lika rädd som jag blev. För sen började han skratta och var sitt goa jag igen.

Imorgon ska jag på jobbintervju. Det är på ett mindre privatägt fastighetsbolag. Ska sitta i reception/kundservice. Ungefär samma som jag gjorde på Familjebostäder skulle jag tro. Mer om detta berättar jag imorgon, då jag vet lite mer. Men som sagt, det är en intervju. Vilket betyder att jobbet är inte mitt än. Ni får hålla tummarna!

Nu ska jag börja knata iväg. Ska ha Viktor med mig, så får Christer och Gabriella komma och hämta honom på hemvägen från badet.

Ha en trevlig kväll!


Så gick en helg ifrån vårt liv och kommer aldrig åter...

Var visst ngr dagar sedan jag skrev. Det har hunnits med en helg. I fredags lagade vi lite god mat och sen var det soffläge för alla utom Viktor som föredrog att lägga sig i sängen. Det blev Let´s Dance. I lördags åkte vi och tittade på fina blommor, orkidéer och naturligtvis kom vi hem med ett par stycken. På em hämtade vi Zelda. En hund som vi skulle passa till söndagen. Det blev promenad, handling och mumsig middag; köttbit, klyftpotatis, pepparsås och sallad. Efter middagen var det dags för Melodifestivalen. Enligt mitt tycke var Sarah Dawn Finer en självklar vinnare! Jag kan inte säga att jag tyckte Caroline Af Ugglas låt var dålig, det var en himla härlig låt. Men jag hade hellre sett Star Pilot få den platsen. Gabriella däremot var rosenrasande för att Lili & Susi åkte ut. Och visst var det en bra låt också. Ska bli kul att se finalen på lördag. Igår var det söndag och lite slappt hemma hos fam Dalgren. Vi tog en tur till Backaplan för diverse inköp.
På kvällen var vi bjudna till Åsa och Micke. Det var en liten försenad födelsedagsmiddag för Micke.

Idag är det Studiedag för barnen och jag är hemma med dem. Christer slutar redan kl 12 och han skulle köpa med sig ngt gott bröd och pålägg hem. Börjar kurra i magen redan.

Jag kanske återkommer ikväll!

Den här skönheten hade vi med hem från orkidéeutställningen i lördags.

Torsdag

Upp i tid som vanligt imorse. Gjorde iordning barnen med frukost, kläder, tandborstning... Åsså försvann de och maken till sitt. Då gjorde jag mig iordning, med en härlig varm dusch. Skööönt!  Jag bäddade alla sängar och plockade iordning efter frukosten. Dammsög i köket och hallen. Plockade iordning allt som ska slängas i återvinningen och ställde på altanen. Sen tittade jag på sängen en liten stund och övervägde om jag skulle lägga mig en liiiten liiiiten stund. Ok då´ra... sagt och gjort. En timmes skööön sömn. Sen gick jag upp alldeles vimmelkantig. Konstaterade att det är verkligen ingen höjdare att sova på dagen. När/om min make läser detta sista kommer han skratta lite och sen säga: "Jag visste det, du ligger hemma och sover på dagarna". Men då kan jag svara dig med en gång älskling, att hade jag legat hemma och sovit hela dagarna så hade detta hemmet ramlat ihop
När jag vaknat till ordentligt tog jag ett sista ryck i Gabriellas rum genom att rensa hennes skrivbordslådor och sedan gick igenom hennes garderob och vek ihop allt fint och prydligt. Så, nu borde det vara ordning och reda ett litet tag iaf.

Nu sitter jag och dricker kaffe och konstaterar att så värst mycket spännande har inte hänt idag. Längtar efter lite social kontakt. Men på dagarna är ju inte en kotte hemma nu mer. När jag var mammaledig fanns det ett gäng mammor till som var hemma. Men nu har alla börjat jobba igen. Inkl jag... Jag "jobbar" stenhårt, med allt annat än just det jag ska jobba med. Ska bli skönt att komma igång å jobba på "riktigt" igen. Ska ringa min chef imorgon och höra hur det ser ut.

Nu är våren på väg och jag längtar efter att det ska bli lite lite varmare i luften, så jag kan börja greja i trädgården. På vår baksida har inte hänt så mkt sen vi flyttade hit. Men det ska bli ändring på det nu. Har lite projekt jag ska sätta igång med. Det är faktiskt väldigt rogivande att greja i trädgården tycker jag.

Om ca 1½ timme kommer övriga familjen hem. Då är allt som vanligt igen! Alltid roligt att höra vad Gabriella haft för sig i skolan, idag har de haft utflykt till skogen. Av Viktor är lite svårare att få veta... han pratar som bara den, men vi har inte lärt oss att tyda hans språk än...hihi. 

I´ll be back!

I en värld full av kosmiska under

" I en värld full av kosmiska under
ser barnet det vi inte ser.
Ett löv, som en vindpust gjort sönder
blir en ängel som dansar och ler.

"Se du änglarna, pappa, som dansar?
Hör vilken vacker musik!"
ropar barnet och spelar på harpan
med strängar av garn på en spik.

Men vi ser inte lekarnas mönster,
vi hör inte låtsasmusik.
Vi har bommat för våra fönster
mot glädjen som var så unik.

Så dansa med änglarna, dansa mitt barn,
lek medan lekarna finns.
Sjung till din harpa med strängar av garn
så länge du sångerna minns.

En dag skall du finna att alla är barn
i en större men kärare lek,
där alla får dansa bland änglar och garn,
där ingen har tid med nåt svek"

Friska! och middagstips.

Sådär ja, idag är alla barn friska och pigga och de obligatoriska 48 timmarna har gått. Viktor är på dagis och Gabriella är i skolan. Själv väntar jag på ett samtal från min chef, förgäves verkar det som även idag. Börjar bli lite tröttsamt det här. Har säkert nämt det innan, men säger det igen. Jag är inte riktigt van vid den här situtionen då jag alltid haft uppdrag hos MP, under alla 9 år (bortsett fr föräldraledighet då). Att jag nu varit hemma i över en vecka känns.....ja, ovant! Men det vänder väl snart. Vet att hon letar efter ett långuppdrag till mig. Kanske finns en anledning att hon inte skickat ut mig på nån kortis. Vad vet jag?!

I vilket fall, så är det skööönt att alla i fam är friska och glada nu. Och skönt att jag och Christer klarat oss ifrån kräksjukan. Vi har dock varit hypernoga med handhygienen och jag har bytt handdukar varje dag. Jag vet inte, men det kan ju ha hjälpt till lite. Och en magsjuka lite då och då (om man ska se till det positiva) gör ju att täcken och kuddar blir tvättade också och golven är supernoga skurade. Känns riktigt fräscht här hemma nu hahaha.

Sitter å funderar på vad jag ska göra till middag idag. Igår gjorde jag en superenkel rätt som jag kan dela med mig av: kebabgryta (kycklingkebab) med ris. Hade i lite vad jag hade hemma helt enkelt. Brynte först lök, sen i med kebebköttet. Hällde över tomatkross och matlagningsgrädde, hällde i gröna ärtor. Saltade och pepprade. Serverade detta med ris och grönsaker. Voila! Blev gott och t.o.m barnen åt med god aptit.
Men idag som sagt.... känns som det är dags för fisk. Laxfilé och bulgur blandat med babyspenat och pinjekärnor kanske. Får fundera lite till på detta.

Nu ska jag ta och plocka av här hemma lite. Hur mkt jag än går och plockar så ligger det alltid grejer framme. HUR kommer det sig???

Tävling!

Jag är med i en tävling hos Hallon & Blåbär. Där kan man vinna en bok som innehåller en massa underbara chokladrecept. Länken till tävlingen är:

http://hallonblabar.blogspot.com/2009/02/tavling.html

God natt!

Mer spyor...

Usch, de senaste blogginläggen från mig har verkligen inte varit roliga... bara sjukdom. Men sånt är ju livet och tyvärr är det inte så mkt bättre idag. Gabriella mår mycket bättre och det är skönt. Kunde ju naturligtvis inte skicka henne till skolan när hon låg och spydde HELA dagen igår. Det första Viktor gjorde är han vaknade imorse var att spy ned hela sin säng. För övrigt är han riktigt hängig idag och bara gnäller och vill inte äta ngt alls. Det här är inte likt honom ska ni veta. Gjorde iordning socker-/saltlösning (vätskeersättning) och har lyckats få i honom lite grand iaf.

Det är så fint att se hur mkt barnen tycker om varandra. Så fort Gabriella visar sig skiner Viktor upp som en sol och Gabriella vill mest vara och krama och leka med honom hela tiden. Mysigt!

Själv är jag hemma idag med. Inget uppdrag så långt ögat når. Känns lite trist, men å andra sidan... idag passar det ju väldigt bra då jag är hemma med mina barn...

Nu ska jag köra ytterligare en maskin med.... ja just det, nedspydda sängkläder!

Spyor i massor och nattlig städning

Åh hej å hå, idag är det en mkt mkt trött Jennie som säger Hej till publiken!
Vi var som sagt bortbjudna på middag igår, till ngr som bor i Haga. Vi hade en jättetrevlig kväll med god mat och dryck. Lite schlager blev det också. Tyckte personligen att Agnes och Sara var givna finalister. Men fick 1 rätt iaf.
Åkte buss hem och lade huvudet på kudden ca 01 skulle jag tro. Efter nån timme vaknar jag av Gabriella (som då låg i vår säng) började hulka och spydde ned hela vår säng och hela vägen till badrummet. Tjoho! Det var liksom bara att gå upp, slänga alla sängkläder i tvätten, duscha av Gabriella, tvätta golven, hämta en spy-hink och sen få dottern i säng igen med hinken bredvid.
Sov ett par timmar, sen vaknade vi av att Viktor gallskrek... gick in i hans rum och upptäckte att han spytt ned hela sin spjälsäng. Upp med Vikor, in med en ny maskin sängkläder, renbäddade och skurade lite golv...

Nu är kl 16:50 och jag känner mig helt golvad. Det har inte blivit många timmars sömn om man säger så. Känns som det kommer bli en tiiidig kväll ikväll. Om situationen tillåter vill säga...
Stackars Gabriella har mått jättedåligt hela dagen och spytt flera flera ggr. Just nu ligger hon och sover. Viktor är dålig han också, men inte lika illa däran. Så imorgon blir det VAB för hela slanten.

RSS 2.0