sjuka barn och 1:a advent

Så satt man här ikväll, med inte mindre än två hängiga barn. Idag blev Gabriella hängig också och blev hemma från skolan och nu ikväll är hon varm och ser riktigt risig ut. Har precis skickat henne i säng, för jag har märkt att på henne är sömnen det allra bästa medicinen. Viktor är på bättringsväg, idag har han dock varit otroligt gnällig och jag har inte kunnat lämna honom en sekund. Christer är ju inte hemma, så jag har fått dra det tunga lastet idag. Han har jobbat, sen körde han ett pass på Friskis & Svettis och sen hade F&S julfest..... så han lär inte komma hem på läääänge än. Men men...snart är det ju helg!

Har börjat lite smått med advents-stöket... hängt upp adventsstjärnor i barnens rum, nu ska jag snart stryka och hänga upp julgardiner i köket. Imorgon tar jag resten.

Imorgon är det julgranständning hemma på torget här i Tuve och Gabriella ska uppträda med sin kör! Åh, vad roligt det ska bli. Hennes föräldrar kommer stå redo med kameran i högsta hugg. Fundrar på att kanske bjuda in till glögg och pepparkakor efteråt?! Jag fattar inte att det redan är första advent till helgen liksom....

vardagslyx

Onsdag = familje-hemma-dag. Då är både jag och Christer hemma och det är skönt. En dag mitt i veckan då vi båda är hemma är lite lyx faktiskt.
När Christer hade lämnat Gabriella på skolan imorse åkte vi till stan och gjorde synundersökning och sen beställde vi nya glasögon. Äntligen!!!! Har gått och dragit på det i typ 100 år känns det som. Jag beställde tom två par glasögon... Sen stack Christer till Friskis och Svettis och hade ett spinning-pass och jag hämtade Gabriella i skolan.

Klockan är bara 16:00 nu och det är redan kolsvart ute. Känns ju som klockan skulle vara tio på kvällen eller nåt. Snart ska vi iväg och handla lite, men kan inte bestämma oss för om vi ska till Backaplan eller Bäckebol. Får se vart vi hamnar.
Satt här nu och kände hur magen kurrar och när jag tänker på det har jag totalt glömt bort lunch idag... Det får blir en tidig middag idag. Eftersom onsdagar är en lyxdag så kanske man ska späda på lyxen med en middag ute idag?! Jepp, jepp, så får det bli.

Måndag igen och en sjuk son

Så var det måndag igen... är det inget annat??? Inatt blev Viktor sjuk. Haft jättetung andning och jätteförkyld. Han har vaknat varannan timme så han är sådär pigg idag kan man säga. Inte sitt gamla vanliga goa jag, utan mest gnällig. Men nu sover han en välbehövlig skönhetssömn.

Helgen har gått i ett huj. I lördags eftermiddag åkte vi till Liseberg och var inte hemma förrens 20:00. Hur mysigt som helst och Gabriella fick åka massa karuseller, så hon var nöjd också. När vi kom hem gjorde vi en seeen middag, pastasallat med massa gött i och en guacemole som inte var att leka med.... 
Igår gick vi tipspromenad i Hisingsparken. Det var en jätteskön promenad, kallt med härligt. Efter det var det våfflor. Mums!

Idag fick Christer jobba halv dag och ta Gabriella till simskolan. Vill inte dra ut Viktor mer än nödvändigt idag. Han behöver vara inne i värmen och vila sig.

Nu ska jag snart börja förbereda middagen...

Gabriella får en bamsekram av självaste tomten.

Öppna förskolan och After Work!

Så var det fredag igen...tiden går och vi med den. Idag har jag och Viktor varit på Öppna Förskolan. Alltid lika trevligt. Och det är ju frukost där på fredagar. Gick lite tidigare därifrån och passade på att handla lite innan det var dags att hämta G på skolan. Gick naturligtvis till bageriet och köpte den obligatoriska fredagsfikan till mig och Gabriella. Idag blev det Lussekatter! Vilket var uppskattat hos unga damen.

Har en son som vägrar sova idag. Han har fullt upp med allt annat. Antar att han kommer vara gött trött sen. Och det här med att gå det har han kommit på är inte så dumt ändå. Nu går han så gott han bara kan. Hjulbent och med lite skakiga ben än så länge, men han går lite iaf! Nu sitter han på sitt rum och sjunger (eller nåt) och leker med sitt duplo och tittar i böcker.
Gabriella är hos en kompis nu och leker. Det är roligt för henne. Hon går ju bara tre timmar om dagen i skolan, så ibland känns det som hon blir lite utanför gruppen. Så jag gör mitt bästa för att hon ska träffa sina kompisar även utanför skolan. Har tagit upp med Gabriellas kontakt-lärare att jag tycker tre timmar är för lite och hon har lyssnat och ska ta upp det med hela lärar-teamet. Får se vart det leder, annars ska jag prata med rektorn.

Jag själv ska på after work ikväll med Helena. Det ska bli skoj. Vi har inte bestämt vart vi ska än, men det löser sig väl när vi väl kommer till stan. 
Mycket denna veckan ju. I onsdags var jag och syrran ute och åt och sen tittade vi på Mama Mia. Det var en höjdare!

Tjingeling!

Novembervädret suger!

Suck! Finns det någon ände på detta hemska november-vädret? Sitter här hemma och tittar på när regnet vräker ned på utsidan. Jag vill ju ut...ut, ut, uuuuuuuut. "Ta på er regnställ och gå ut då", tänker ni. Men det blir till att vackert stanna hemma när man har en ettåring som riskerar att blir pissblöt i vagnen (trots regnskydd). Funderar på att designa ett eget regnskydd som skyddar mot regn oavsett vilket håll regnet kommer ifrån. Köpte ett ordentligt fodrat regnställ till honom häromdagen, men än så länge är det på vädligt vingliga ben han går så jag får gå böjd mest hela tiden och hålla honom i händerna när vi är ute. På kvällarna är det mysigt när himlen är öppen och man hör regnet piska mot rutor och tak, då behöver man ju inte ut. Brukar tända stearinljus och njuta av höstmörkret. Men på dagarna är det inte riktigt lika roligt. 

Naeeee.....nu hoppas jag vinter och snö kommer snart så jag kan sätta Viktor i pulkan och Gabriella får kasta sig på sin älskade snowracer och åka ned för backarna här hemma. Eller vad som helst, bara inte detta förbaskade regnet och blåsten.....

Idag var vi dock ute en sväng mellan regnskurarna. Vi gick till torget och lämnade tillbaka lite böcker på biblioteket, sen unnade vi oss en fika på Cafét och myste lite. På hemvägen fick vi följe med en granne och hans hund. Gabriella var i sjunde himlen för hon fick hålla Frida (hunden) hela vägen hem.

Imorgon är det onsdag och det betyder Familjedag, eftersom Christer är ledig på onsdagar. Får se vad vi hittar på. Till helgen ska vi nog ta oss till Liseberg. Fick massa fribiljetter, både till entrée och åkattraktioner, av en jobbarkompis till Christer. Annars hade vi nog inte åkt dit före lön. Ekonomin denna månad har inte varit på topp direkt. Har inte varit nån ände på utgifterna....

Just det ja.... på fredag ska jag ut med Helena. Är ju inte varje dag vi två är ute. Ska bli skitkul!

Fredag och ösregn!

FREDAG...finally! Visserligen är det inget höjdarväder direkt, regnet fullkomligt öser ned. Gabriella tror änglarna gråter när det regnar, så idag är de riktigt riktigt ledsna isåfall.

Tittade på "Du är vad du äter" igårkväll. Sara Löfgren var kvällens offer och hon var kaffeberoende. Drack 3(!!!) liter om dagen. Herregud, pallar magen det??? I alla fall kom Anna skipper dit med bestämda steg och gav henne kaffeförbud, det skulle vara hallonbladste med nån lakrits-essens istället..... hmmm. Egentligen allt åkte ur lilla Saras kylskåp (som det brukar vara i det programmet) och fram åkte havets läckerheter istället. Själv låg jag i soffan och drack kaffe (!) såklart. Och som vanligt tänkte jag att nu får man göra ngt drastiskt åt min lite för stora mage.... det tänker jag ständigt på. Men stannar oftast där. Anna Skipper skulle behöva komma hit och ge mig en spark i arslet också.

Skulle egentligen gått till öppna förskolan med Viktor när jag lämnat G på skolan imorse. Men lusten försvann liksom när jag tittade ut. Hade egentligen bestämt mig igår redan att jag skulle dit.... men modet sjönk imorse. Jag tar en långmorgon hemma istället och Viktor river fram allt som finns på hans rum och lever rövaren. Hör han börjar ropa "mamma" nu, så jag får gå dit och leka lite med honom. Riva fram duplot och bygga lite...brukar uppskattas.

Tjing tjong

Torsdag.....snart helg

Mamma & pappa var och hämtade Viktor förut, de skulle ut och promenera i Hisings-parken. "Så kan du få gjort lite" sa mamma..... vad gjorde jag?! Sjönk ned i soffan och gjorde absolut ingenting. Hörde Gabriellas röst "vad lugnt och skönt det är mamma"..."mmmm" svarade jag....

Torsdag idag. Torsdagar ÄR långa dagar, vet jag skrivit det förut. Känns som den aldrig ska ta slut. Men torsdagar har alltid varit tråkiga dagar. När jag var mindre och fortfarande bodde hemma hos föräldrarna, var torsdagar = städdagen med stort D. Guuuuuud vad jag ogillade denna dagen då. Vi städade och städade och sen kom mamma och kontrollerade att vi städat ordentligt. Det hände ju mer än en gång att man fick ta om det. Jag och syrran lovade varandra att aldrig städa på en torsdag när vi flyttat hemifrån. Åsa bangade ju ur och använder nu denna dagen åt att städa ändå. Jag å andra sidan........ en vecka kan jag städa på en måndag, en annan på en onsdag osv...men aldrig på torsdag. Och ibland hoppar jag över veckostädningen totalt. Beror på sinnesstämningen liksom. Nog om det.

Imorgon är det fredag. Har egentligen inte planerat ngt speciellt denna helg. Christer ska ut med jobbet på lördag, så då är jag själv med barnen. Imorgonkväll ska vi bara ha myskväll, gå å handla på torget nåt gott till middag och sen hem å laga mat och sen sjunka ned i soffan (mätt och go) och titta på "idol" och käka popcorn. Inte mitt favvo-program, men Gabriella älskar det. Likadant varje fredag (nästan), men varför ändra på ett vinnande koncept?

Måndagmorgon

Godmorgon! Vaknade imorse av att regnet smattrade mot rutan. Är det någonsin så trögt att komma ur sängen som när man hör regnet utanför? Skulle lätt ha kunnat somnat om, för jag sover aldrig så gott som när det regnar ute. Men, det är ju måndag. Ny vecka, nya tag! Gick upp, hämtade Viktor som jag hörde kvittrade inne i sitt rum, bytte blöja och gjorde iordning gröt som han slök med glupsk aptit. Sen gjorde jag iordning frukost till Gabriella...... men oj, det visade sig vara svårare än jag anat att få upp henne. Inte en enda reaktion fick jag när jag gick in i hennes rum för att väcka henne. Hon var grymt trött och hängig. Efter ett tag beslutade jag mig för att hon fick vara hemma och sova. Hon går ju bara i förskoleklassen och jag är ju hemma på dagarna. Det är ju inte så länge till jag kan låta henne göra på det viset. Nu ligger hon och sover väligt gott..... och viktor somnade om efter frukosten också. Kanske jag ska lägga mig och sova en minut eller två också???

Igår var det Fars dag och det firade mina barn (eller iaf gabriella) genom att baka scones till frukost. Mmmmmm vad gott det var. Hon var också väldigt bestämd vad hon skulle ge honom i present, nämligen en speciell liten ljuslykta i glas som det står en liten dikt på, till pappa. Jag slängde dock med ett par trisslotter i presenten. Men inte blev det ngn vinst inte. På kvällen var vi bjudna till mamma och pappa på middag. Jag och Åsa hängde på skraplotts-temat och köpte en mängd skraplotter till vår pappa, så vinner han storkovan nu så kanske man kan få del i vinsten...hihihi.

Nu återstår.....ska jag lägga mig en liten stund eller ska jag sätta igång med dagens hushållssysslor???

Mysfredag och Fars Dag

Så blev helgens planer grusade idag. Skulle egentligen åka till Jönköping och hälsa på min bästaste Helena, hennes sambo och tvillingpojkar. Men pojkarna har blivit sjuka. Så nu får man väl hitta på ngt annat imorgon. Får iaf ta en sväng till stan med Gabriella så hon får köpa Fars Dag-present till Christer. Hon och Viktor har minsann pratat ihop sig om vad de ska köpa, men det kan jag inte avslöja här för gubben min är här och läser ibland.

Ska sätta igång med fredagsmiddagen om en stund. Det blir en pastarätt ikväll. Var grymt sugen på pasta.

Vilket rugg-väder det är idag. Tänker inte sätta foten utanför dörren mer idag. Om jag inte MÅSTE.

Måste bara säga att jag är grymt nöjd med Viktors rum. Blev faktiskt jättefint. Har inte fått upp tavlorna än och måste köpa en matta (ligger en provisorisk där nu) och ska även inhandla en fönsterlampa. Men det är riktigt myspys nu. Och han verkar trivas där väldigt bra själv också. Idag satt han en lång stund och kastade ur allt duplo ur en back och sen lade tillbaka det igen. Vem har sagt att 1-åringar inte kan roa sig själv lite???

Mycket har jag hunnit med idag.

Vilken dag! Känns som jag gjort 100 saker...minst. Tänker bespara er från att ge en utförlig redovisning. Men mkt fläng hit och dit har det varit. Har iaf resulterat i att Viktors rum är så gott som klart!!! Första natten i eget rum för hans del, men det var inga problem, nu sover han så sött såååå. Nu återstår bara en liten sak.... ta hand om resterande röra i övriga huset. Allt som stod i Viktors rum (det s.k. skräprummet) är nu utspritt i övriga huset. Men nån gång blir det väl ordning och reda.

Ikväll tog jag mig en kvällspromenad med Emma. Vi hade småttingarna i vagnarna. Det var skönt med ett break från fixandet hemma. Och det var en väldigt skön kväll. Kallt men härligt i luften.

Nu är klockan 20:40 och jag är skrämmande trött. Man kan ju inte gå å lägga sig redan. Eller???

tjing!

Söndagkväll...

Söndagkväll... nu när jag är föräldraledig har jag inte samma ångest på söndagkvällar, som när jag jobbar. För det brukar verkligen vara den absolut jobbigaste stunden på veckan. SÖNDAGKVÄLL. Nu har jag funnit lugnet istället i denna stund.  Får se hur det blir när jag börjar jobba igen. Jobba. Jag. Var ju evigheter sen. Ser med skräckblandad förtjusning fram emot detta. Bara vi får löst med Viktors barnomsorg i januari, så kan man slappna av.

Idag har Christer varit på jobbet hela dagen och sen åkte han och hade ett spinningpass, var hemma ca 18:30. Trist att vara ensam med barnen hela dagen, på helgen. Tur det inte är så varje helg.

Imorgon är det ny vecka, nya tag. Skola och simskola står på schemat för Gabriella.

Kram!


Alla helgona, Halloween och tacos

Alla Helgona helgen.... det är nu det. En tid då vi ska tänka på våra döda. Och det gör jag genom att ta fram kort på de som stått mig nära och tända ett ljus vid varje kort. Mycket rabalder är det om att jippot "Halloween" inträffar samtidigt. Men vad sjutton.... låt ungarna ha lite sköj. Vad gör det för skada??? Själv lät jag min dotter springa ut förut, utklädd som Ängel, tillsammans med grannens barn. Och hej vad förväntansfulla de var. Själv har jag tänt alla lyktor vi har ute och ställt på altanen. Jag och Gabriella köpte t.o.m en pumpa förut idag och gröpte ur och skärde ur ett ansikte. Så även den står på altanen nu och lyser så "fint" (ja, inte blev det ngn vänligt ansikte) i mörkret. Och imorgon ska vi tända ett gravljus på Busans grav och plantera en liten kruka med ljung och silverek. Hon finns alltid med oss i tanken... Saknar dig! ♥

Ikväll ska vi ha taco-kväll. Mums! Var en evighet sen vi käkade det.

Denna helg kommer väl rinna iväg...som alla andra. Christer har inventering på jobbet, så han kommer vara där en stor del av helgen. Är också bortbjudna på middag imorgon. Måste också göra en handling... Och på onsdag hoppas jag tapetseringen i Viktors rum blir klart.

Ha nu en riktigt skön och mysig helg... och tänd mycket levande ljus!



RSS 2.0