Vår!!!

Ibland är jag för sorglig, som t.ex när det kommer till att uppdatera bloggen. Min vision när jag började blogga var att ha en snygg design, skriva ofta, lägga in mkt bilder och ha ngt slags tema på bloggen... men jag tror faktiskt inte jag lyckats med ngn av de punkterna. Det låter som en klisché, men det är det där med tiden. Den räcker liksom inte till ibland.

I vilket fall, här kommer lite av vad som hänt och kommer att hända i det Dalgrenska livet...

Helgen har varit jättebra. I fredags var moi ute med Helena och vi hade riktigt, riktigt trevligt! Lite after work, god mat på "La Sombrita" (en tapas restaurang som ligger på Linnégatan, rekomenderas starkt). Sen strosade vi lite i Linnéstaden och avrundade kvällen på ett mysigt café med en Latte och en hallonpaj med vaniljsås.
I lördags var en rätt skön slappardag. Var ute med barnen en del, plockade och städade lite hemma och grillade på kvällen. Mums!
Igår hade vi lite försenat födelsedagskalas här för Gabriella (och lite christer) med mormor, morfar, Åsa med fam och Kristina och Jocke. Det var fix och röj hela dagen. Men resultatet blev jättebra. Bjöd på paj, tre stycken riktigt fräscha vårpajer (fyllda med tomat, färsk spenat, charlottenlök, parmaskinka, mozzarella, basilika och äggstanning). Till kaffet hade vi kladdkaka.

Denna dagen har gått i ett huj. Det har varit galet mkt på jobbet. Hämtning av barnen, middag och nu somnade  Viktor så gott. Senare ikväll kommer barnens stora kusin Renée och hennes pojkvän Rickard. De ska åka till Alacante imorgonbitti på språkresa i 6 månader. Så de ska sova här inatt.

Till helgen ska jag och christer vara barnlediga fre-lördag. Är det sant?! Vi ska ta in på ett trevligt hotell här i stan. Äta god mat och sooooooooova...........Skulle tippa att det blir frukost på rummet. Och sen soooooova lite till.
På lördagkväll ska Gabriella ha pyjamasparty här hemma. Så jag hoppas det blir fin fint väder så vi kan grilla och ev sitta ute och äta. Men enligt väderprognoserna ska det bli kanonväder.

Annars då... jodå, tiden springer iväg. Det är mkt jobb. Barnen är friska och krya nu och trivs på skola resp. dagis. Allt flyter på väldigt bra. Och att det är ljusare tider nu och lite varmare....det kan man ju bara inte klaga på. Eller hur?!! Imorse när jag knallade till jobbet var det sol, fåglarna kvittrade, relativt varmt - man behövde iaf ingen jacka. Och klockan var bara 06:45! :)

Hasta la vista!


summering av helgen.

Det har inte hänt så mycket denna helg. Viktor blev magsjuk och fick feber natten till lördag. Det var ett strålande väder på lördagen, men jag var inne från morgon till kväll med V...:( Christer var på utbildning med F&S. När han kom hem gick jag och Gabriella ut en härlig kvällspromenad. På hemvägen gick vi vägen om torget och köpte oss varsin glass och en påse chips. Sen styrde vi kosan hemmåt. Blev lite tv-tittande och chipsätande :) Sen somnade barnen gott. Jag och Christer tittade ÄNTLIGEN på "Australia". Den filmen kan jag verkligen rekommendera!

Idag var vi runt i lite sportaffärer. Skulle köpa träningskläder och skor till Gabriella. Hon började i fotboll idag och vi kom på att hon vare sig hade nån träningsoverall eller joggingskor. Ute i god tid som vanligt...  Men nu är hon utrustad!
Annars har det varit en rätt lugn dag. Viktor mår bättre igen. Han har inte spytt sedan lördag-dag. Och sista febern hade han vid middagstid idag. Hoppas den håller sig borta nu...

Nu ska jag och christer sätta oss och ta en kopp kaffe i soffan.

Ha en skön kväll allihop!
Kram

mumsig mat och magsjuka

Var toktrött igårkväll!!!
Vi åt en sen middag - grillad kyckling, sallad gjord på körsbärstomater, avakado, mozzarellaost, schalottenlök, rucolasallad och färsk basilika. Till detta serverades färsk fylld pasta och en dressing gjord på olivolja, balsamvinäger, citronjuice och skal, salt och peppar. Det var sååå gott!
Sen flyttade vi oss till tv-rummet och tittade på "Så ska det låta". Sen kommer jag inte ihåg så mkt mer, för jag slocknade i soffan. Christer väckte mig och jag hasade in i sovrummet och somnade om. Vaknade inatt av att Viktor spydde... upp, duschade av honom, bytte sängkläder, bäddade sedan ned honom i vår säng. Vaknade kl 06:00 av att han var glödhet, upp och hämtade alvedon som  han fick i sig och sen somnade om en liten stund. Men stackarn har inte fått behålla ngt han fått i sig idag, tom vattnet har han spytt upp. Antar att han kommer ha världens bästa immunförsvar när detta är över.

Just nu är Gabriella på barnkalas hos bästisen Alva, viktor sover och Christer har varit och tränat och kommer väl hem snart. Jag har tvättat hela dgn och röjt lite. På utsidan är det strålande sol och jag hoppas kunna komma ut på en liten promenix sen iaf.

Ikväll blir det tacos-afton. Mums!

Adios!

Påskhelgen!

Ja, en vecka sedan jag bloggade något. Har liksom inte haft ro i kroppen att sätta mig med detta på ett tag. Men nu har det varit påsk och massa födelsedagar och fått massa energi från solen som varit :)

Har precis ätit middag(strimlad kycklingfilé i kokosmjölk, bulgur med färsk spenat och fetaostbitar och en stor härlig sallad). Kväll nu och snart är denna påskhelgen till ända, för denna gång. Det har varit en riktigt härlig helg! Solen har skinit över oss och visat sig från den allra bästa sidan.  På skärtorsdagen fyllde Gabriella 7 ÅR!!! Jaja, det är väl bara att inse att hon håller på att bli stora tjejen också. Naturligtvis blev det frukost på sängen och tårta.
Vi skulle egentligen åkt upp till Parten (landsstället). Det var öppningsdags där denna helg efter att stått igenbommat hela vintern. Men då Viktor fortfarande varit rosslig i halsen och snuvig så valde vi att stanna hemma och få denna pojken helt frisk. Och Hisings-luften har gjort susen måste jag säga. Vi har varit ute på ett par riktigt långa cykelturer, varav en ner till hamnen, då vi var ute i 3 timmar. Snacka om att Gabriella var duktig som hängde med på sin cykel. NU är iaf Viktor sitt gamla vanliga jag igen. Lite snuvig fortfarande, men det är på övergående.
Påskafton fyllde min underbara make 40 år. Frukost på sängen... of course. På kvällen grillade vi fläskfilé, zucchini, paprika och halloumi-ost, gjorde en stor potatisgratäng till detta. Det var en helt underbar kväll... Har inte blivit ngn traditionell påskmat denna påsk, men det blev ju lite tokigt när både G och C fyllde mitt i påsken.
Igår var Helena (gammal vän) och Daniel här på frukost. Vi satt och babblade en lång stund. Det var jättetrevligt.

Nu är det annandagkväll och snart dags för arbetsvecka igen, en kort sådan dock. Men det ska bli roligt!

Sitter nu och väntar på att Gabriella ska ha badat klart så jag kan lägga henne och sedan få krypa ned i soffan en stund.

Ha en fortsatt härlig kväll...!!!

snabbrepetition av helgen...

Söndagkväll och jag sitter här med lite ångest. Helgen går så fort.  En snabbrepetition:

fredag - christer var ute med ngr kompisar. Jag och barnen åt pizza (efter att Gabriella övertalat mig), sen sträckte vi ut oss raklånga i soffan och tittade på "Så ska det låta". Viktor somnade och jag bar in honom till sängen. Sen tittade jag och Gabriella även på "Berg flyttar in". Ett himla mysigt program tycker jag...
lördag - ett fantastiskt väder. Viktor fortfarande småkrasslig, gick ut på promenad. På kvällen var vi bjudna till Emma med familj på middag. Emma är min äldsta barndomskamrat. En jättetrevlig kväll.
söndag - en blåsdag. Jag har städat toaletterna och plockat lite hemma. Fick också gjort lite i tvättstugan. Gabriella har varit på kalas också. Christer hade spinningpass mellan 17:15-18:15. Gjorde köttfärslimpa till middag. Gott! Fyllde den med basilika, soltorkade tomater, salami och gröna oliver.

Imorgon är det jobb igen. Ska bli kul. Siktar på att få bort åtminstone en hög som ligger på skrivbordet, innan påsk. Lyckas jag med det blir jag glad :)
Har inte bestämt oss än hur vi gör med påsken. Hade tänkt åka till landet, men hörde förut att det skulle bli skitväder :( . Då får det kvitta tror jag. Prio ett för för oss nu är att Viktor blir frisk. Han är fortfarande rosslig i bröstet och trött. Dessutom fyller Gabriella år på torsdag och christer fyller ju 40 (!) på självaste påskafton! Jag har planerat och bokat lite överaskningar lite längre framöver, men vad vi ska hitta på just till påsk är lite öppet fortfarande.

Nu ska jag snart lägga mig och läsa. Läser en himla bra bok nu "Brustna  hjärtans café" av Lolly Winston. Dagens boktips! :)

Sov så gott, vänner!

helg

Statusuppdatering: kl är 21:29 piiiiip... Gabriella och Viktor sover som stockar. Jag sitter i TV-soffan och bloggar och snart börjar "Berg flyttar in". Det är säsongspremiär och jag älskar detta program. Ikväll flyttar hon in hos Pernilla Wahlgren.Ok nu börjar det, så jag gör ett litet uppehåll...


... reklampause.


Christer är ute med ngr kompisar ikväll. Eller jag vet inte om de skulle direkt ut ut. Först skulle de träna och sen hem till en av grabbarna och käka middag. Sen skulle de ev till puben och ta en öl, eller två, eller tre...

För egen del är jag trött. Måndag och torsdag var jag hemma med mina sjuka barn. Men tis, ons och idag har varit helt galet mycket på jobbet. Och jag har varit själv också, ny som man är...

Sjuka barn ja. Tur i oturen att de blev sjuka samtidigt. Varsin virusinfektion åkte de på med hög feber, förkylda. Gabriella fick dessutom jätteont i öronen natten till måndag. Ska tillbaka på måndag så doktorn får titta i öronen en gång till.

Igår var hon på sin första klassfest och det var STORT. Disco, tårta, chips, popcorn, dricka och lekar. Hon var mkt nöjd efteråt iaf.


Imorgon ska vi hem till Emma med familj på middag. Ska blir så trevligt så. Man träffas alldeles för sällan egentligen. Annars vet jag inte hur planerna för helgen ser ut faktiskt. På söndag ska Gabriella på fotbollsträning, den första. Mest för att se om det är något hon vill syssla med. Viktor ska få ta det lugnt hela helgen. Han är fortfarande lite hostig och så.


Gäsp! Nu är det dags att logga ut och snart nana kudden. Drömma om kristallklart och turkost vatten och vita sandstränder. Och lugn och ro...

God natt, min vän!


Tävling




Jag är med i en tävling hos Hem och Lycka i samarbete Dreams of Pearls. Här kan man vinna en fin ring, med valfri text.

Skrivkramp

Våren har kommit och det är jätteskönt och fint ute nu. Idag har jag vab för mina barn. Men de är definitivt på banan igen, så imorgon är det skola och dagis som gäller.
Igår satte vi fram trädgårdsmöbeln på framsidan. Så jag och Gabriella satt en lång stund där förut i förmiddags och åt lunch och drack kaffe. Mycket härligt.

Ikväll ska Gabriella på sin allra första klassfest. Det skulle bli disco och tårta. Ett fint initiativ från klassmamman. Gabriella är hur förväntansfull som helst.

Annars har jag inte så mycket inspiration att skriva just för tillfället. Det händer mycket runt omkring mig, så är det ju denna årstid. Men skrivarlusten finns inte riktigt just nu.  Är säker på att det är ngt mycket tillfälligt. Imorgon ska ni få se på andra bullar ;-)

Kram så länge

RSS 2.0