restaurang-besök och äventyrsbad

Var visst ett tag sen jag uppdaterade mig.
Det har hunnits med en helg och den var fin fin. I fredags bjöd jag, Sabina och Jim ut Jannie på Pasta Plus. Hon har ju hunnit med att fylla 30 år (lill-stumpan). Och för er som inte vet vem Sabina, Jim och Jannie är, så kan jag tala om att det är mina gamla kolleger från Telia-tiden. Det var iaf en himla trevlig fredagskväll med mkt god mat. Jag nästan rullade hem. Och trevligast av allt var att vi alla fyra kunde få till en träff. Det är liksom inte varje dag om man säger så. Annars hände inte så jättemkt resterande helgen.....*tänker*.... det har mest varit en hemma-mys-helg. Vädret har ju inte varit så nice. Vi har dessutom varit kanin-vakter åt min systerdotters kanin, Tussen.

Idag var första dagen på Gabriellas första riktiga LOV. Vi hade egentligen tänkt oss in till stan för en fika och så.... men vi var så sega imorse, så det blev fika hemma istället. Ikväll ska vi till syrran på födelsedags-middag. Blir det 3-rätters Åsa??? Vi .... eller rättare sagt JAG ska bjuda ut henne på bio, Mamma Mia, för vi har pratat hur länge som helst om att vi ska gå å se den. Snart slutar de väl att visa den på bio. Sen ska jag bjuda henne på fika eller dyl. Ska få till nån kväll som passar bara.
Imorgon åker vi till Vänersborg för att spendera dagen på äventyrsbadet där. Och eftersom det ändå är lov och eftersom Christer är ledig på onsdagen så passar vi på att ta en hotell-natt också. Jag menar, hotell-frukost är aldrig fel.

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Folktandvården och torsdagar.

Sist jag var hos tandläkaren föreslog han att jag fortsättningsvis skulle gå med 1½ års mellanrum och varannan gång av de gångerna skulle jag enbart träffa tandhygeinisten, vilket skulle bli billigare. Idag var det då dags att traska till folktandvården och träffa...tandhygeinisten.  Lite glad i sinnet för jag tänkte att nu ryker inte allt jag har kvar på kontot.  Jag stressade som en gnu på morgonen med att få barnen iordning, kokade oboy till G som hon skulle ha med sig på utflykten idag, på med alla kläder och iväg till skolan och lämnade G. Sen rusade jag med V i vagnen till torget och folktandvården.Jag kom dit, möttes av en mkt trevlig och glad tjej som visade sig vara tandhygeinisten jag skulle gå till. Undersökningen gick som en dans och när jag skulle gå för att betala i kassan upplyste hon mig om att jag dessutom fick 150:- i tandvårdsbidrag idag. Något nytt som regeringen infört, för att locka folk att gå till tandläkaren. Yes, tänkte jag.....det blir ju så gott som gratis. "Så" fortsatte hon, idag blir det bara 600:-! Jag höll på att sätta sköljvattnet i halsen. Vadå, en undersökning och två plåtar 750:-??? Jaja... vad gör man. Det är ju bara att betala och se glad ut. Men jag vet inte, blev det så mkt billigare egentligen?

Klockan är fortfarande inte så mkt på fm. Jag har iaf fått i mig lite kaffe och en fralla och läst GP. Drygt en timme kvar tills jag ska hämt G i skolan. Sen ska jag få i V lite lunch och sen ska vi hämta en kompis till G, hon ska vara här ngr timmar idag. Och sen är det kväll. Torsdagar brukar annars vara väldigt långa dagar, men idag känns det som det kommer säga swich.

Trevlig blåsdag

Förvirrad syster och fikabesök

Min syster bad mig reda ut vissa begrepp här, men det blev så rörigt och så väldigt förvirrat igår när vi benade i det så jag vet inte vad som är bak och fram snart..... Jag är ledsen syrran, men jag får ta mig en funderare på detta och återkomma när jag har nåt vettigt att komma med i den tråden.

Idag har det varit en hemma-mys dag. Jag har ju semester på onsdagar och C är föräldraledig. Det är gött att ha en dag sådär mitt i veckan då man är hemma båda. C har börjat spackla i det som ska bli Viktors rum och jag har smågrejat lite här hemma. Vid två-tiden kom familjen Bulut, som vi träffade på Gran Canaria och hälsade på. Det var på en fika bara och flickorna hann leka lite.

Har förresten köpt ett par nya fina vinterkängor till V idag. Nu är han klädd för vintern.

Tjingeling!

Bloggeri, hemmaliv och skolmat!

Varför har jag inte kommit på det här med bloggande innan. Det är ju hysteriskt kul. Skrev ju dagbok när jag var yngre och då var det ingen ingen som fick läsa. Man var ju lite mer försiktig på den tiden. Nu är man lite äldre (därmed inte sagt klokare) och har gått igenom allt som går att gå igenom tror jag, så då kan alla gärna få läsa mina hysteriska, förvirrade tankar. Kanske skulle skriva en memoar nån gång. Det kunde bli nåt det... Får fundera på titeln!

Ni som läser min blogg... var inte rädda för att kommentera. Både ris och ros (eller nåt av det). Alltid kul att läsa lite respons.


Det mest spännande som hänt hittills idag är att det kom hem en karl och bytte vår elmätare. Har också hämtat och lämnat G i skolan och hunnit med en liten handling på torget. OCH kört en tvättmaskin, plockat ur diskmaskinen. Slängde också upp fötterna på bordet en sväng när V sov middag och bara slappa. Det är tillåtet även för mammor. Och klockan är bara 14:30! Ni fattar tempo jag haft.... hmm. Det är inte direkt ngt jag-längtar-efter-att-gå-ut-väder idag. Grått och trist och regn emellanåt.

Kollade på Matakuten igår på TV4. Jäklars vilket bra program, ett riktigt få-upp-ögonen-program. Kan rekommenderas till alla som har skolbarn, eller kommer få. Handlar om skolmaten och vad det är ungarna får i sig i bamba (för så heter det i Göteborg) egentligen. Skrämmande! Bara halvfabrikat och färdiglagat som kommer från ett centralkök. Varför lagas inte maten med riktiga råvaror på diverse skolor? Det var någon som hade räknat ut i programmet igår att det inte alls skulle bli dyrare, det gällde bara att tänka om. Men att få politiker att tänka i nya baner...hohoho. Nu är det säkert inte så illa i alla skolor, men tyvärr ser det nog ut så här i de flesta kommuner. Ska nog forska lite i hur det ser ut i min dotters skola. Vill inte inte tro att det är så illa där som det var på TV igår... (gulp).

Ne, nu ska jag hasta vidare.
Ha det gott i höstrusket
.

Alltid är det NÅGON NÅGONSTANS..........

.......... som säger "jävlars-helvet-fan-skit" (för så säger man faktiskt ibland, utan att kunna hjälpa det). Idag har minst tre personer som korsat min väg sagt det...bombis. Kanske inte sagt det högt, men iaf tänkt det (men det beror förhoppningsvis inte på mig att de tänkt det...hmm....).
Person nummer 1 stod i kassan på fiket på Lundbybadet. När min dotter var klar med simskolan för dagen skulle vi köpa den obligatoriska festisen och frallan. Killen i kassan skulle byta kvittorulle och det gick ju fort att ta ut den gamla, men han visste inte hur man satte i den nya. Kön blev längre och längre, killen blev mer och mer stressad och jag tror inte det blev bättre av att folk började tala om för honom hur han skulle göra (eftersom ingen egentligen visste, de bara trodde de visste). Tillslut drog han till kassa-apparaten så luckan flög upp.... (se, våld funkar alltid på grejer). Så var det lilla  problemet löst.
Person nummer 2 satt i sin firmabil och uppmärksammade inte att bussen (som jag och barnen färdades i förövrigt) saktade in och körde därför rakt in i den, så hela motorhuven såg ut som ett dragspel. Då sa han det säkert en gång, sen tror jag han sa det en gång till när folk vällde ut från bussen och ställde sig i en ring runt killen i bilen och glodde. Hur är folk funtade egentligen??? Herregud människor, skaffa er ett jobb eller nåt så har ni inte tid med sådana saker.
Person nummer 3 var chauffören som körde bussen som blev påkörd av person nummer 2 (hängde ni med?). Ni vet busschaufförer är alltid stressade och har ett schema att följa. Och oftast kör de som idioter också.
Och säkert var det ett helt gäng på bussen som tänkte denna ofina ordharang också. För dagens människor är alltid så stressade och är alltid på väg någonstans. Själv är jag föräldraledig och har inte så mkt tid att passa...egentligen. Så jag och barnen gick av bussen (utan att stirra på person nummer 2) och promenerade i regnet den sista biten. Tog ungefär 30 min extra. Men vad gör väl det? Vad går upp mot en skön promenad i regnet med sina underbara barn???

Nu ska jag snart börja med middag. På menyn idag står det kyckling i ugn med klyftpotatis med ungsrostade grönsaker och sallad. Kurr kurr i magen. Om det inte blir alltför sent så kanske jag slänger ihop en äppelpaj också, för vår granne gav oss en stor påse med äpplen från hennes äppelträd igår. Underbart med snälla grannar. 
Och nu när jag tittar ut ser jag att regnet öser ned igen och min make är ute och joggar i Hisingsparken. Så förmodligen finns det en person nummer 4 som säger eller tänker de där orden..... Bombis!

Ha en underbar kväll på er!
kram från den alltid så harmoniska Jennie..... (eehhh)

Magsjuka och småstjärnor

Om jag ska sammanfatta helgen som gått, kan jag göra det med ett ord: MAGSJUKA (eller nåt)! Jepp, så har det varit. Hela fredagen låg Gabriella i hög feber och spydde som en get (eller nåt), på fredagkväll fick jag en frossa-attack i soffan (kom hur fort som helst), så jag gick på rangliga ben till sängen och sov, sov, sov. På morgonen vaknade jag av en sjuhelsikes huvudvärk, trodde huvudet skulle explodera, i med lite panodil och sen somna om. Men kände mig väl inte helt ok förrens på kvällen. Börjar nu förstå att det var av Viktor vi fått det, då han ngr dagar innan fick knallhög feber hux flux. Jag trodde det berodde på tanden han håller på att få. Men så var det nog inte då. Christer däremot klarar sig som vanligt. Egentligen skulle vi ju varit i Årjäng denna helg och hälsat på barnens farmor och kusiner. En av kusinerna fyllde år igår och vi skulle vart på kalas. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig....

Idag har vi iaf  fått komma "ut" lite. Det har varit uppvisning med hennes kör "småstjärnorna". De var med och sjöng på en Gudstjänst.....ja, det var ju bara att knalla till kyrkan och sätta sig och vara med på den. Inte varje dag...  Men lite småroligt blev det. Det kom in ett finskt fyllo och satt och kommenterade allt som prästen sa och när kantorn vände ryggen till gick han och satte sig vid orgeln och spelade blinka lilla stjärna och fick hela barnkören att sjunga med. Sedan tog vi vägen om bageriet (ja, jag och Gabriella alltså. Inte det finska fyllot) och köpte med oss kanelbullar hem, så blev det en fika denna helg iaf.

Nu är det lite soffläge, sen planera lite inför morgondagen.
Hej då!


Öppna förskolan, löss och ny diskmaskin.

Idag har jag spenderat hela förmiddagen på öppna förskolan. Underbart! Viktor är i sjunde himlen när han kommer dit och kan röja runt med alla andra barn och jag kan prata vuxenspråk med andra föräldrar. Annars låter det mest så här ungefär "vaaar är lampan Viktor (här skiner han upp som en sol och pekar bestämt på lampan. Men på ö försk idag blev han ngt konfunerad när jag frågade och han tittade upp och det var massor av lampor i taket och hans lilla finger pekade åt alla möjliga hålla i taket), åhhhh tuttinutt vad duktig du är, hääär kommer lite namnam....."osv. Inte för att jag klagar, men ibland är det trevligt att prata med lite andra vuxna på dagarna också. Öppna förskolan är toppen och ett stort + är att de serverar frukost där på fredagar.

Annars har denna vecka flutit på ganska fort. Vi har mest ägnat oss åt luskamning morgon, middag och kväll.... eftersom vi upptäckte lus på Gabriella i måndagskväll. Jag släppte allt jag hade i händerna och rusade upp till apoteket innan de stängde. Sen var det avlusning som gällde och tvättmaskinen gick varm här.  Men nu tror jag vi har bekämpat de små kräken.

Idag är det äntligen fredag. Myspyskväll! Vi har börjat ha som en liten tradition att hela familjen går till torget när Christer kommer från jobbet och handlar det vi behöver till middagen och popcorn till tv-mys-kvällen. Mys för hele slanten...haha. I eftermiddag kommer också vår nya diskmaskin. Den vi har nu fungerar bara när den känner för det...vilket  är lite då och då. Så det var bara att dra fram stooooora plånboken häromdagen (ibland är det tur det finns avbetalning). Att köpa diskmaskin är inte direkt något som passar vår ekonomi denna månaden. Men men.....

Nu sitter jag här och väntar på att Viktor ska vakna så jag kan få i honom lite sen lunch. Han hoppade över sin fm-sömn vid 10-tiden idag, det var för mkt roligt som hände på ö förskolan. Så han somnade för en timme sen ungefär. Gissar på att han är vrålhungrig när han vaknar.

Han en riktigt gó helg!
kram


Höstkvällar, pencillin och båtägare

Barnen sover, kaffet bryggs, tystnad och ro har lagt sig och maken kommer snart hem från träningen. Det känns att det är mörkare på kvällarna och att hösten tar jättekliv. Mina ögonlock är blytunga varje kväll... men det blir väl bättre, samma visa varje höst. Man måste vänja sig.

Imorgon är sista dagen med pencillin, sen ska förhoppningsvis urinvägsinfektionen vara väck och borta. Fasen vad jobbigt det är med sån skit alltså.

På söndag ska vi hämta båten, vi slog på stort och köpte en i 10 miljoners-klassen...görläcker motorbåt... Äsch då, skoooooooja ju bara. Det bidde en plasteka med 5 hästars motor. Den duger gott åt oss när vi ska ut på sjön vid sommarstugan och fiska lite. Myspys! Nu kan man lägga till båtägare på listan också...ger det ngr vuxenpoäng tro?

Ne, klockan är halv åtta på kvällen och jag är trött som en zombie! Ska inta soffläge med kaffemuggen och kolla Idol.

Tjingeling!

RSS 2.0